MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
18
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι γερανοί χορεύουν! Η πρωτότυπη εκδήλωση στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο (vid)

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα πρωτότυπο δρώμενο είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε όσοι βρεθήκαμε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο την Τετάρτη 25 Ιουνίου. Σε ένα συμβολικό event δύο χρόνια πριν από την ολοκλήρωση του πολυαναμενόμενου μεγάλου έργου, η ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής έπαιξε ζωντανά μουσική, και οι γερανοί του εργοταξίου “χόρεψαν” στον ρυθμό της!

author-image
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Έτσι ο χώρος φιλοξένησε την πρώτη του καλλιτεχνική εκδήλωση, σε μια “αστρική ατμόσφαιρα κίνησης, μουσικής και φωτός κάτω από τον αττικό ουρανό”, όπως χαρακτηρίστηκε το κλίμα που δημιουργήθηκε.

Την ιδέα συνέλαβε ο αρχιτέκτονας του έργου, Renzo Piano, ενώ η επεξεργασία της ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μύρωνα Μιχαηλίδη. Ο χώρος εκτέλεσής της ήταν ο τεχνητός λόφος του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ, ύψους 14 μέτρων, που έχει ήδη ολοκληρωθεί.

niarxos8
Κεντρικοί πρωταγωνιστές του event δεν ήταν άλλοι από τους 10 γερανούς που εργάζονται καθημερινά στο εργοτάξιο του ΚΠΙΣΝ. Με τη δύση του ηλίου, τα φωτισμένα τεράστια μηχανήματα ξεκίνησαν να “χορεύουν” με βάση τις οδηγίες που είχε δώσει ο Ρενάτο Τζανέλλα, την ώρα που η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη, ερμήνευε ζωντανά αποσπάσματα από το έργο “Οι πλανήτες” του Γκούσταβ Χολστ (βλ. βίντεο παρακάτω).

Μετά την ολοκλήρωση του 15λεπτου δρώμενου, αυτό που τονίστηκε τόσο από τον Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όσο και από τον αρχιτέκτονα του έργου, Renzo Piano, είναι η προσδοκία το νέο Πολιτιστικό Κέντρο να εμπνεύσει τους Έλληνες, να τους δώσει αισιοδοξία και όρεξη για δημιουργία, και να αποτελέσει θετικό σημείο αναφοράς τόσο για τους Αθηναίους όσο και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

“Πολύ σύντομα η Αθήνα θα έχει ένα Πάρκο που θα προσφέρει θαυμάσια θέα προς τον Παρθενώνα και προς τη θάλασσα ταυτόχρονα”, υπενθύμισε ο Renzo Piano.

Ανυπομονούμε…

Α.Σ.

NIARXOS7

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Bella Ciao #52: «The Orange Plague» – Στην πλάτη του αυτοκράτορα
Art & Culture
“Χωρίς μπλε, δεν υπάρχει πράσινο”: Η Γη έχει κάτι να μάς πει και η Μαρία Φραγκουδάκη τής δίνει φωνή
Art & Culture
Η Νεφέλη Μαϊστράλη και ο Θανάσης Ζερίτης πιστεύουν ότι στη γενιά τους δεν ανήκει τίποτα
Art & Culture
Ένας αιώνας Cahiers d’art στο Μουσείο Μπενάκη
Επίκαιρα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κατέκτησε το ιστορικό Concertgebouw του Άμστερνταμ
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε στην Κυψέλη το πρώτο Κοινωνικό Κέντρο Ακοής και Ακουστικών Βαρηκοΐας στην Ελλάδα
Art & Culture
Ήταν όλοι εκεί! Το party για τα 30 χρόνια Monopoli σε 100 φωτογραφικά κλικ
Αφιέρωμα
30 Xρόνια Monopoli: Όσα ζήσαμε, όσα μοιραστήκαμε
Art & Culture
Στην πρόβα: “Γκλόρια” στο Θέατρο Χορν - Εργασιακός κανιβαλισμός με φόντο ένα glam περιοδικό (video)
Εκδηλώσεις
Συνέδριο για το θέατρο της ελληνικής διασποράς στο Παρίσι
Art & Culture
Ο «Χρυσός Δίσκος» της Δανάης Λιοδάκη στέλνει στο Διάστημα κραυγές της Παλαιστίνης
Art & Culture
Ο πολιτισμός ως εμπειρία: Η νέα στρατηγική Hellenic Heritage