MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κι ο Παναγιωτόπουλος το λέει: Χρειάζονται περισσότερα κονδύλια για τον πολιτισμό

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στην τελετή παράδοσης- παραλαβής του Υπουργείου Πολιτισμού προς τον νέο υπουργό Κωνσταντίνο Τασούλα και την υφυπουργού Άντζελα Γκερέκου ομολόγησε αυτό που θεωρείται κοινός τόπος, για όσους ενδιαφέρονται για τα πολιτιστικά της χώρας: την ανάγκη διάθεσης περισσότερων κονδυλίων για τον πολιτισμό. Παραδέχθηκε ακόμα ότι ήταν λάθος να ενταχθεί το Υπουργείο πολιτισμού στο υπουργείο Παιδείας.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι παρέλαβε πριν ένα χρόνο μια άσχημη κατάσταση, η οποία, όπως δήλωσε, οφειλόταν στο λάθος που έγινε να υπαχθεί το υπουργείο Πολιτισμού σ’ ένα άλλο υπουργείο, στο υπουργείο Παιδείας. “Ευτυχώς ο πρωθυπουργός το αντιλήφθηκε και το διόρθωσε εγκαίρως” δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτόπουλος. Συμπλήρωσε πως  η τότε παραλαβή έγινε με το χειρότερο ταμείο των τελευταίων δεκαετιών. 

“Ο πολιτισμός χρειάζεται περισσότερο προσωπικό, εκπαιδευμένο, σύγχρονο, με στοχευμένη αποστολή και ασφαλώς χρειάζεται και περισσότερα κονδύλια. Είμαι βέβαιος ότι μόλις προχωρήσει η οικονομική ανάκαμψη της χώρας, η κυβέρνηση θα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για να ενισχυθεί οικονομικά ο πολιτισμός, ο οποίος αυτόν τον χρόνο πέρασε τις δυσκολότερες στιγμές του από πλευράς δαπανών”, επισήμανε, πληροφορώντας ότι έχουν ζητηθεί άτομα και σε πρώτη φάση να ικανοποιηθεί ο αριθμός των 500 ατόμων.

Για τον κατάλογο των 33 αρχαιολογικών χώρων και μουσείων που αναβαθμίστηκαν πρόσφατα με διευρυμένο ωράριο, εμπλουτισμό πωλητηρίων, πωλητέων ειδών δήλωσε ότι είναι η αρχή, με προοπτική να ενταχθούν η Ήπειρος, το Βόρειο Αιγαίο, η Κεντρική Μακεδονία, η Θράκη  και άλλες περιοχές.

Δήλωσε ακόμα ότι έχουν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμα για εγκαίνια το Μουσείο Ηρακλείου , τα Μουσεία Πύργου και Τεγέας, το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Φιξ. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b