MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 τρόποι να μειώσεις το κόστος διακοπών

Σπουδαίο πράγμα να έχεις οικογενειακό εξοχικό, όμως και οι διακοπές σε κάποιο καινούργιο μέρος έχουν άλλη χάρη. Σε περίπτωση που αυτό το καλοκαίρι προσπαθείς να αποφύγεις το δικό σου “Κάτω Παρτάλι” αλλά το budget σου σε περιορίζει, εκμεταλλεύσου τις παρακάτω προτάσεις για να μπορέσεις να πας διακοπές “σ΄άλλη γη, σ’ άλλα μέρη”.

Monopoli Team

1. Προτίμησε να διαμείνεις σε μέρη που συνδυάζουν πολλά πλεονεκτήματα (παραλία, νυχτερινή ζωή, καταστήματα, αξιοθέατα) και που μπορούν να σου γεμίζουν τη μέρα. Έτσι θα γλυτώσεις από έξοδα που θα έκανες για μετακινήσεις με αυτοκίνητο ή με τοπική συγκοινωνία.

2. Δώσε μια ευκαιρία στην εξίσου όμορφη παραλιακή ηπειρωτική Ελλάδα αντί στα νησιά. Το ταξίδι με πλοίο όταν μεταφέρεις και αυτοκίνητο, εκτοξεύει τα κόστη.

3. Σε περίπτωση που η διαφορά σε χρόνο ταξιδιού δεν είναι μεγάλη, απόφυγε όσα περισσότερα διόδια μπορείς, έχοντας κάνει σχετική μελέτη διαδρομών.

vacation24. Σκέψου την επιλογή του camping αν δεν το είχες κάνει μέχρι τώρα. Τόσες όμορφες ιστορίες ακούς από αυτούς που το προτιμούν, δεν μπορεί, κάποιο δίκιο θα ‘χουν.

5. Ψάξε εγκαίρως στο ίντερνετ για προσφορές στις άφθονες σχετικές ιστοσελίδες. Στις μέρες μας είναι χαζό να πληρώνεις σε τιμές προ-2008.

6. Κλείσε ημιδιατροφή. Μπορεί να θες να δοκιμάσεις όλη την τοπική κουζίνα σε διάφορα ταβερνάκια, αλλά έτσι μπαίνεις σε πειρασμούς και ξεφεύγεις στον λογαριασμό.

7. Couchsurfing και Bedycasa! Πρόσφερε το σπίτι ή το εξοχικό σου για να σου προσφέρουν το δικό τους. Αναζήτησε ανταλλαγές είτε μέσω των παραπάνω οργανωμένων δικτύων γκουγκλάροντάς τα, είτε μέσω αγγελιών.

8. Αν αντέχεις τον ήλιο και τον αέρα, νοίκιασε μηχανάκι αντί για αυτοκίνητο

9. Αναζήτησε στο ίντερνετ προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε τουριστικά μέρη, που προσφέρουν δωρεάν διαμονή και ενδεχομένως σίτιση.

10. Γιατί όχι εξωτερικό; Αν μπορείς ν’ αντέξεις για λίγο μακριά από τις ελληνικές θάλασσες, οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανική εποχή να γνωρίσεις άλλες χώρες. Αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία προσφέρουν πολύ ελκυστικά πακέτα σε μειωμένες τιμές, τα οποία πολλές φορές έρχονται πολύ πιο φθηνά από μία εβδομάδα σε ένα ελληνικό νησί.

    vacation3

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b