MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
09
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Η ΣΤΑΣΥ αρνήθηκε να βάλει αφίσες του Athens Pride στο Μετρό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, η αφίσα του Athens Pride δεν θα φιλοξενηθεί στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, καθώς η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το σχετικό αίτημα χωρίς να δώσει, σύμφωνα με τη διοργάνωση, κάποια αιτιολόγηση.

Photo credits: Stavrialena Gontzou/Unsplash
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια, η ΣΤΑΣΥ απέρριψε το αίτημα του Athens Pride για την ανάρτηση αφισών στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με την απόφαση της εταιρείας.

Όπως γνωστοποίησε η διοργάνωση μέσω ανακοίνωσής της, η αφίσα του Athens Pride φιλοξενούνταν σταθερά στο δίκτυο του Μετρό την τελευταία δεκαετία, αποτελώντας, όπως αναφέρει, «μια κατάκτηση του δημόσιου χώρου». Ωστόσο, φέτος η αίτηση για την προβολή της απορρίφθηκε, χωρίς να δοθεί κάποια αιτιολόγηση.

Σύμφωνα με το Athens Pride, η απόφαση κοινοποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία ανάρτησης των αφισών. «Καμία εξήγηση δεν δόθηκε από την εταιρεία για την ξαφνική απόφαση», σημειώνει η διοργάνωση, η οποία κάνει λόγο για μια εξέλιξη που γεννά προβληματισμό.

«Σε αυτή τη συγκυρία κάθε άτομο, φορέας, οργανισμός και εταιρεία οφείλει να πάρει θέση. Και να κριθεί από αυτήν», καταλήγει η ανακοίνωση του Athens Pride.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Pride 2026: Trans φροντίδα, street party και David Bowie – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 8-14/612.09.2018

Η ανάρτηση του Athens Pride

Ούτε βήμα πίσω στον δημόσιο χώρο!

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας της αφίσας μας στο μετρό της Αθήνας – που για μας ήταν μια κατάκτηση του δημοσίου χώρου – φέτος η ΣΤΑΣΥ ΑΕ απέρριψε αναιτιολόγητα την αίτηση μας!

Το Athens Pride ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία για την χρήση του διαφημιστικού χώρου και παρά το επίσημο αίτημά μας, καμία εξήγηση δεν δόθηκε από την εταιρεία για την ξαφνική απόφαση, η οποία μας κοινοποιήθηκε μόλις μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία ανάρτησης.

Σε μια περίοδο αυξανόμενης ρητορικής μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας κατά της κοινότητάς μας, κινήσεις όπως αυτή, που περιορίζουν την ορατότητά μας στην πόλη, αποτελούν σαφή πολιτική θέση στην κατεύθυνση της αορατότητας μας. Σε αυτή τη συγκυρία κάθε άτομο, φορέας, οργανισμός και εταιρεία οφείλει να πάρει θέση. Και να κριθεί από αυτήν.

ΣΕ ΑΦΟΡΑ

ATHENS PRIDE 2026

Σάββατο 13 Ιουνίου

Πλατεία Συντάγματος

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Γκλόρια Στάινεμ: Έφυγε από τη ζωή η πρωτοπόρος του φεμινιστικού κινήματος
Επίκαιρα
Πώς θέλει να μετονομάσει ο Τραμπ τα Στενά του Ορμούζ;
Επίκαιρα
Mία ιδιοφυία της μόδας “θυσιάζεται” στον βωμό της ψεύτικης woke κουλτούρας
Αγορές
Μειωμένες τιμές σε 1.740 προϊόντα: Ποια είδη ξεχωρίζουν
Επίκαιρα
Συγκλονιστικοί Τεντόγλου και Καραλής στη Ζυρίχη: Κατέκτησαν πρώτη και δεύτερη θέση
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου: Συναγερμός στην Αττική – Ποιες περιοχές χαρακτηρίζονται “υψηλού κινδύνου”
Επίκαιρα
Ιός του Δυτικού Νείλου- Ποια είναι τα συμπτώματα;
Επίκαιρα
Καιρός: Επιμένει ο καύσωνας σε όλη τη χώρα – πότε θα πέσει η θερμοκρασία;
Επίκαιρα
Η 21η Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα για την Υποβρύχια Πολιτιστική Κληρονομιά
Επίκαιρα
Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ
Επίκαιρα
Μίλτος Τεντόγλου: Νέα πρωτιά στο Diamond League της Λωζάνης
Επίκαιρα
Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα – «40άρια» το Σαββατοκύριακο