MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Ικέτιδες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Χρ. Στέργιογλου στην Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών

Οι Ικέτιδες του Αισχύλου ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Χρήστου Στέργιογλου στην Πειραιώς 260, Κτήριο Ε για το Φεστιβάλ Αθηνών 22-23 Ιουνίου στις 21:00.

author-image Γιώργος Σμυρνής

O Δαναός και οι θυγατέρες του δραπετεύουν μακριά από τον θείο τους, βασιλιά της Αιγύπτου, που σχεδίαζε γι’ αυτές αιμομικτικό γάμο με τους γιους του, και καταφεύγουν σε έναν ιερό χώρο κοντά στο Άργος.

«Στο επίκεντρο τοποθετείται ο χορός των Ικέτιδων, ο συλλογικός πρωταγωνιστής του έργου», σημειώνει ο Χρήστος Στέργιογλου, που ανεβάζει το αρχαίο δράμα του με νέες ηθοποιούς. «Στην τραγωδία του Αισχύλου οι αντρικές μορφές ταυτίζονται με την εξουσία. Στην παράσταση, όμως, μετατίθεται η οπτική γωνία, καθώς ο λόγος των αντρών διαμεσολαβείται από τον χορό και η λειτουργία των γυναικών ως αποκλειστικών αφηγητών ενισχύεται. Οι Δαναΐδες Ικέτιδες παρουσιάζονται μετέωρες, πρόσφυγες που ζητούν άσυλο και εξαρτώνται από το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και του βασιλιά του Άργους. Η εξαιρετική μετάφραση του Ιωάννη Γρυπάρη βοηθά στην αφήγηση του αισχυλικού κειμένου».

Μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στέργιογλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Επιμέλεια φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Ερμηνεύουν: Ναζίκ Αϊδινιάν, Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Μελίσσα Κωτσάκη, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Μιχαλά, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Ανδρομάχη Σπανέλλη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αισχύλος
Σκηνοθεσία: Χρήστος Στέργιογλου


Παίζουν: Ναζίκ Αϊδινιάν΄, Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Νικόλ Δημητρακοπούλου, Μελίσσα Κωτσάκη, Δήμητρα Μητροπούλου, Ιωάννα Μιχαλά, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Ανδρομάχη Σπανέλλη

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b