MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 λόγοι για τους οποίους η επίσκεψη στην ART-ATHINA είναι “must” (το πάρτυ του Guru bar είναι ο ένας)

Και τι δεν έχει αυτό το Σαββατοκύριακο. Εκλογές, Ημέρα Μουσείων… Χαμός. Έχει και την σπουδαία ART-ATHINA.Αν είσαι Αθηναίος και δεν ξέρεις τι είναι η ART-ATHINA, δεν είναι και να το περηφανεύεσαι. Η διεθνής συνάντηση τέχνης που αποτελεί θεσμό, φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πρωτεύουσας, και από τις 15 ως τις 18 Μαΐου υποδέχεται υποψιασμένο και ανυποψίαστο κοινό στο Κλειστό Φαλήρου (Γήπεδο Tae Kwon Do), παρουσιάζοντας ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στην εικαστική “πιάτσα”, εντός και εκτός συνόρων.Το γιατί η επίσκεψη στην ART-ATHINA είναι “must”, το αναλύουμε στην παρακάτω λίστα…από την Αργυρώ ΣταυρίδηΦωτογραφία: Έργο του Δημήτρη Αληθινού – Zina Athanassiadou Gallery

Monopoli Team

Να πας λοιπόν γιατί…

1. Φέτος η επιθυμία ξένων VIPS (συλλέκτες, γκαλερίστες, καλλιτέχνες) να επισκεφτούν την ART-THINA ήταν τόσο μεγάλη, που όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να αφήσουν πολλούς έξω – αυτό σίγουρα κάτι λέει για το επίπεδο και την σημασία του θεσμού.

2. Περνώντας την πόρτα ενός μόνο κτηρίου, σε μία μόνο επίσκεψη, θα πάρεις μια αντιπροσωπευτική εικόνα για τη διεθνή σύγχρονη τέχνη.

3. Έχεις τη δυνατότητα να μιλήσεις απευθείας με τους ίδιους τους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, πολλοί από τους οποίους θα βρίσκονται στα περίπτερα των εκθέσεών τους.

4. Στον χώρο υπάρχουν και πωλητήρια με είδη όπως αντικείμενα τέχνης, βιβλία/λευκώματα κ.ά. που μπορούν να γίνουν υπέροχα δώρα ή να εμπλουτίσουν τη συλλογή σου.

5. Λίγο το ‘χεις να φωτογραφηθείς δίπλα σε έναν αυθεντικό “Μόραλη”; (τον εικαστικό ε, όχι τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά…)

6. Είναι ευκαιρία μετά την επίσκεψη να χαλαρώσεις κάνοντας μια βόλτα στο παραλιακό μέτωπο.

7. Θα δεις την εικαστική περιγραφή της κατάστασης της Ελλάδας, που πολλές φορές είναι πολύ πιο πολυδιάστατη και εύστοχη από τα ειδησεογραφικά ρεπορτάζ (η επιμέρους έκθεση “Statement made” που έχει αυτό το θέμα, είναι εξαιρετικά “δυνατή”).

8. Η διοργάνωση είναι family-friendly, με playroom, εκθέσεις και workshops για παιδιά.

9. Σε περίπτωση που δεν έχεις ιδέα από σύγχρονα εικαστικά, οι ενδοιασμοί σου θα πάνε περίπατο διαβάζοντας αυτό

10. Το Σάββατο 17 Μαΐου θα έχει και πάρτυ με την επιμέλεια του αγαπημένου και ιστορικού bar Guru.

Δες τη σχετική gallery παρακάτω
Περισσότερες πληροφορίες για την ART-ATHINA,
εδώ

Έργο των Beetroot:
beetroot

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b