MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Μανώλη Μαυροματάκη για τον «Εχθρό μου» σε φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου

Άλλη μια διεθνής διάκριση για Έλληνα ηθοποιό. Το βραβείο καλύτερου ηθοποιού απέσπασε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Νάσβιλ στο Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μανώλης Μαυροματάκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το φεστιβάλ της Νάσβιλ βραβεύει ταινίες του λεγόμενου ανεξάρτητου κινηματογράφου και μετρά 45 χρόνια ζωής. O Μανώλης Μαυροματάκης βραβεύτηκε καλύτερος ηθοποιός στην  κατηγορία με τον τίτλο Bridgestone Narrative Competition, που αποτελεί μία από τις τρεις κατηγορίες των βραβείων του Φεστιβάλ, όπου βραβεύονται  καλύτεροι ηθοποιοί.

Στο φιλμ «Ο εχθρός μου», ο Μαυροματάκης κάνει έναν άνθρωπο της διπλανής πόρτας, τον 48άχρονο οικογενειάρχη, Κώστα Στασινό, ο οποίος ζει ήρεμα, σε μια μονοκατοικία με τη γυναίκα του Ράνια και τα δυο παιδιά τους. Η λεηλασία του σπιτιού τους, από μια αδίστακτη συμμορία, φέρνει τον ήρωά αντιμέτωπο με τα πιο δύσκολα διλήμματα της ζωής, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν το σύνολο των ανθρώπων σε μια κοινωνία σε κρίση.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b