MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς τελείωναν αρχικά το “Pretty Woman”, ο “Τιτανικός” και άλλες 8 ταινίες

Το φινάλε είναι πολύ σημαντικό για τις ταινίες και καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση που αφήνει στο κοινό. Έτσι, σε πολλές ταινίες υπήρξαν εναλλακτικά φινάλε, τα οποία είτε πήγαν να επιβάλλουν οι παραγωγοί και δεν τα δέχθηκαν οι ηθοποιοί, είτε τα προτιμούσε ο σκηνοθέτης, αλλά από τις αντιδράσεις που συνάντησε, αναγκάστηκε τελικά να τα αλλάξει. Κι έτσι οι ταινίες έχουν τη μορφή με την οποία τις έχουμε δει.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Θα αποφύγουμε να αναφέρουμε το πραγματικό φινάλε, για αποφυγή spoiler.

1) Ολέθρια σχέση: Στο εναλλακτικό φινάλε της ταινίας, η Glen Close στήνει το θάνατό της με τέτοιον τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι ο Michael Douglas την δολοφόνησε. Τον εκδικείται ακόμα κι από τον τάφο. 

2) Λάμψη: Στο εναλλακιτκό φινάλε η ταινία τελειώνει με τη μάνα και το παιδάκι, που πήγαινε να τους δολοφονήσει μέσα στο “στοιχειωμένο” ξενοδοχείο ο σύζυγος και πατέρας αντίστοιχα Jack Nicholson, να αναρρώνουν στο νοσοκομείο. Εκεί ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου τους επισκέπτεται, λέγοντας τους ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη και όλα ήταν προϊόντα της φαντασίας τους. Αυτό το φινάλε απορρίφθηκε, όταν υπήρξαν κάποιες προβολές σε κλειστό κύκλο της ταινίας. 

3) Θέλμα και Λουίζ: Το φινάλε της ταινίας θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό. Το αυτοκίνητο πέφτει στο φαράγγι σε τεράστιο βάθος. Στη συνέχεια φαίνεται ένα αυτοκίνητο να συνεχίζει την πορεία του- αλλά η σκόνη δεν αφήνει να διακρίνουμε τα πρόσωπά τους. Τρία ενδεχόμενα. 1)Η Θέλμα και Λουίζ έχουν γλιτώσει. 2) Είναι ένα άλλο αυτοκίνητο. 3) Πρόκειται για μια συμβολική εικόνα, που δείχνει ότι τα πνεύματα των δύο γυναικών θα ζουν για πάντα.

4) Brazil: Στην ταινία του Terry Gilliam οι παραγωγοί προσπαθούσαν να του επιβάλουν το εξής φινάλε: Ο ήρωας χάνεται στη φαντασία του, αλλά όχι για να γλιτώσει από την σκληρή πραγματικότητα, που βιώνει, αλλά χωρίς κανένα λόγο. Η ζωή του είναι μια χαρά και η αγάπη έχει νικήσει όλα τα κακά. Ο σκηνοθέτης αρνήθηκε να τους ακούσει κι έβάλε το δικό του φινάλε. 

5) Οι υπάλληλοι: Στο εναλλακτικό φινάλε της ταινίας, η κατάληξη είναι διαφορετική. Ένας πελάτης μπαίνει στο κατάστημα του Dante, βγάζει όπλο και τον σκοτώνει, για να πάρει τα λεφτά από την ταμειακή μηχανή. Ο φόνος ενός πρωταγωνιστή είναι ένα τυπικό φινάλε, που χρησιμοποιείται συχνά στις ταινίες, συχνά μάλιστα βάζουν τον ένα πρωταγωνιστή να σκοτώσει έναν άλλο- κάτι που δεν ισχύει πάντως σε αυτή την περίπτωση. Ο σκηνοθέτης Kevin Smith παραδέχθηκε ότι κατέληξε σε αυτό το φινάλε, γιατί δεν ήξερε πώς να τελειώσει την ταινία του. Πάντως, μετά από συζήτηση που είχε με μέντορές του, απέρριψε την ιδέα και το έληξε στην αμέσως προηγούμενη σκηνή.

6) O Βασιλιάς των Λιονταριών: Ένα παράξενο φινάλε, που ποτέ δεν έφτασε στο σχεδιαστήριο. Ο Scar νικάει τον Simba με αποτέλεσμα αυτός να σκοτωθεί. Κι ο Scar στη συνέχεια καταβροχθίζεται από τις φλόγες, γελώντας. Το φινάλε απορρίφθηκε από την Disney γιατί ήταν πολύ σκοτεινό και για άλλους εντελώς παράλογο.

7) Pretty Woman: Το ρομαντικό παραμύθι με την πόρνη, την οποία ερωτεύεται το “πριγκιπόπουλο” της Wall Street κανονικά είχε ένα όχι και τόσο ρομαντικό φινάλε. Στο πρώτο φινάλε της ταινίας, ο Richard Gere δίνει στην Julia Roberts το φάκελο με τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει κι αυτό το είναι το τέλος της σχέσης τους. Πιο ρεαλιστικό, λιγότερο ρομαντικό.

8) Ζωντανός θρύλος: Ο Neville ανακάλυψε ότι οι Darkseekers δεν ήταν απλώς δολοφονικά ζόμπι. Ένιωθαν αγάπη και συμπάθεια και απλώς ήθελαν να σώσουν έναν δικό τους, τον οποίο ο πρωταγωνιστής Will Smith χρησιμοποιούσε ως πειραματόζωο. Η ιδέα του εξανθρωπισμού των κακών δεν άρεσε στους θεατές, που είδαν την ταινία και το αποτέλεσμα ήταν να απορριφθεί. 

9)Τιτανικός: Η ηλικιωμένη πλέον Rose πετάει το πανάκριβο κόσμημα που της θυμίζει τον αγαπημένο της στη θάλασσα, παρά τις προσπάθειες που κάνουν οι άλλοι να την μεταπείσουν. Στο τέλος όλοι είναι χαρούμενοι και το κόσμημα αναπαύεται στον πάτο της θάλασσας.

10) Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει: Η Εκδίκηση: Ο Jeremy Irons τη γλιτώνει, αλλά ο Bruce Willis τον εντοπίζει και παίζει μαζί του ένα παιχνίδι ρώσικης ρουλέτας με έναν εκτοξευτή πυραύλου. Το φινάλε, που μπορείτε να δείτε " target="_blank">ΕΔΩ απορρίφθηκε από τους παραγωγούς ως πολυ σαδιστικό. Γιατί άραγε…

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b