MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Αριστοτέλης πιο διάσημος άνθρωπος των τελευταίων 6.000 χρόνων

Την πρώτη θέση στη λίστα των δέκα διασημότερων ανθρώπων των τελευταίων 6.000 χρόνων, έλαβε ο Αριστοτέλης, σύμφωνα με το project «Πάνθεον», του μεγαλύτερου τεχνολογικού πανεπιστημίου στον κόσμο, M.I.T, που μελέτησε και αξιολόγησε την πολιτιστική και κοινωνικοπολιτική προσφορά των πιο διαχρονικών προσωπικοτήτων της ιστορίας.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Μάλιστα η λίστα ανέδειξε και άλλους Έλληνες, μεταξύ αυτών ο Όμηρος, ο δάσκαλος του Αριστοτέλη, Πλάτωνας και ο Μέγας Αλέξανδρος. Στο project συγκεντρώθηκαν και μελετήθηκαν προσωπικότητες από το 4.000 π.χ. έως και το 2010. Βασικό κριτήριο για το διασημότερο όνομα στην ιστορία της ανθρώπινης δραστηριότητας αποτέλεσε το εάν υπάρχει σε παραπάνω από 25 γλώσσες σε λήμματα της Wikipedia.

Τα στοιχεία της έρευνας περιλαμβάνουν εκτός από τις ποιο διάσημες προσωπικότητες των τελευταίων 6.000 ετών, και λίστα με τους ποιο διάσημους ποδοσφαιριστές όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι πάνω από τον Πελέ, τον Μαραντόνα και τον Μέσι. Επιπλέον, η έρευνα περιέχει λίστα βασισμένη σε ονόματα όπως Steve, -στην οποία έχει την πρώτη θέση ο Steven Spielberg- και John, που φυσικά την πρωτιά κατέχει ο Ιωάννης ο Βαπτιστής.

Οι πιο διάσημοι άνθρωποι των τελευταίων 6.000 χρόνων:
1. Αριστοτέλης
2. Πλάτωνας
3. Ιησούς Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Leonardo Da Vinci
7. Confucius
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

Οι πιο διάσημοι ποδοσφαιριστές:
1. Cristiano Ronaldo
2. Pelé
3. Lionel Messi
4. Ronaldo
5. Ronaldinho
6. Diego Maradona
7. Zinedine Zidane
8. David Beckham
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b