MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μια “γάτα” του θρυλικού μιούζικαλ Cats αποκαλύπτει τον “πυρετό” των παρασκηνίων

Έρχονται στην Αθήνα από την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου για να γεμίσουν με νιαουρίσματα το θέατρο Badminton. Οι γάτες του θρυλικού μιούζικαλ Cats του Andrew Lloyd Webber, τραγουδούν, χορεύουν, γοητεύουν.Ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Ben Palmer, που υποδύεται τον προστάτη των γατών, Munkustrap, μας αποκαλύπτει τις απαιτήσεις ενός τέτοιου σόου…Συνέντευξη στην Αργυρώ Σταυρίδη

Monopoli Team

Πώς βρεθήκατε στο Cats;
Μετά από μια μακρά διαδικασία οντισιόν με χορό και τραγούδι μπροστά στην καλλιτεχνική διεύθυνση, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής χορογράφου, Glillian Lynne, ευτύχησα να πάρω τον ρόλο του Munkustrap. Ήταν συναρπαστικό να ξέρω πια πως θα ήμουν μέρος ενός εμβληματικού σόου.

Τι κάνει το Cats τόσο πετυχημένο όλα αυτά τα χρόνια κατά τη γνώμη σας;
Νομίζω πως αυτό συμβαίνει διεθνώς λόγω των τραγουδιών. Είμαι σίγουρος πως όλοι έχουν ακούσει τουλάχιστον μία από τις πολλές πιασάρικες μελωδίες του μιούζικαλ, είτε είναι το ‘Jellicle Songs’, είτε το ‘Macavity’ είτε το τεράστιο χιτ ‘Memory’. Η μουσική του Andrew Lloyd Webber στο CATS έχει αποδειχθεί τόσο δημοφιλής, που πολλοί εγνωσμένης αξίας καλλιτέχνες έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στα τραγούδια, όπως η Barbara Streisand και η Celine Dion. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις από πριν το μιούζικαλ, φεύγεις από το θέατρο έχοντας στο μυαλό σου τις μελωδίες του για μέρες.

benpalmer3Ποια τα χαρακτηριστικά του ήρωα που υποδύεστε;
Παίζω τον Munkustrap, έναν ψηλό, γκρι γάτο ράτσας τάμπι, που είναι προστάτης της φυλής. Οι υπόλοιπες γάτες τον θαυμάζουν και τον σέβονται. Κάποια μέρα θα γίνει αρχηγός της φυλής, διαδεχόμενος τον πατέρα του, τον Γηραιό Deuteronomy. Ως προστάτης, δουλειά του είναι να απομακρύνει κάθε πιθανή απειλή και ως αποτέλεσμα, μπαίνει σε μονομαχία με την μυστηριώδη γάτα Macavity. Ο Munkustrap είναι επίσης και ο αφηγητής του σόου. Συστήνει τις jellicle cats στο κοινό, μία από τις οποίες θα επιλεγεί για να ξαναγεννηθεί.

Πόσο διήρκεσαν οι πρόβες γι’ αυτή την παραγωγή;
Οι πρόβες διήρκεσαν 5 βδομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας εβδομάδας τεχνικών προβών, κατά την οποία δοκιμάσαμε στο πλατώ τον φωτισμό, τον ήχο, τις περούκες και τα κοστούμια. Η συγκεκριμένη βδομάδα ήταν συναρπαστική γιατί ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε το σόου ολοκληρωμένο, να γίνεται πραγματικότητα.

Πόση ώρα απαιτείται για μακιγιάζ και ντύσιμο πριν από κάθε σόου;
Ο make-up artist του Cats μας έχει δείξει πώς να δημιουργούμε τους χαρακτήρες μας, έτσι το κάνουμε μόνοι μας. Αρχικά μου πήρε μιάμιση ώρα, αλλά τώρα το έχω μειώσει σε μισή ώρα, μαζί με το ντύσιμο.

Έχει διαφορές αυτή η παραγωγή σε σύγκριση με παλιότερες του ίδιου σόου;
Πολύ λίγες. Κι αυτό γιατί χορογράφος και σκηνοθέτις, είναι η Christie Cartwright, που είχε την ίδια θέση και στο πρώτο ανέβασμα του έργου στο West End. To Cats είναι τόσο εμβληματικό και αναγνωρίσιμο, που είναι πολύ σημαντικό να διατηρείται όσο πιο κοντά στο ορίτζιναλ γίνεται, ώστε να μην απογοητεύει κανένα που έρχεται να το δει.

Πώς αντιδρούν τα παιδιά που βλέπουν το σόου;
Το Cats είναι οικογενειακό σόου και τα παιδιά το λατρεύουν! Είναι τόσο θεαματικό, που ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουν την ποίηση (ακόμα και πολλοί γονείς δυσκολεύονται), υπάρχει πάντα κάτι να δουν. Οι γάτες σκύβουν συχνά προς το κοινό και αρέσει πολύ στα παιδιά να τις αγγίζουν. Είναι φανταστικό πώς μετά από 20 λεπτά ξεχνάς ότι πρόκειται για ανθρώπους και αρχίζεις να πιστεύεις πως βλέπεις γάτες να τραγουδούν και να χορεύουν στη σκηνή.

Τι συμβουλεύετε νέους σπουδαστές που ονειρεύονται μια καριέρα στο θέαμα;
Να μην το βάζουν κάτω. Να μη χάνουν το πάθος τους. Είναι ένας πολύ σκληρός και ανταγωνιστικός χώρος και δεν υπάρχουν θέσεις για όλους. Για να έχεις πιθανότητες να πετύχεις, πρέπει να δουλεύεις σκληρά συνέχεια. Να μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις και να βελτιώνεις τα χαρίσματά σου. Πάντα θα υπάρχει κάποιος εκεί έξω που είναι καλύτερος από σένα, γι’ αυτό την στιγμή του ανταγωνισμού πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου, και ποιος ξέρει, μπορεί να πάρεις εσύ τη δουλειά.

Πληροφορίες για την παράσταση, εδώ

cats2

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b