MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τσικνoπέμπτη στην Αθήνα: δωρεάν εκδηλώσεις, πάρτι και live!

Προ των πυλών βρίσκονται οι Απόκριες και η Τσικνοπέμπτη που πλησιάζει, τις υποδέχεται με τον πιο απολαυστικό και ανθυγιεινό τρόπο. Αν δεν μείνετε σπίτι να γιορτάσετε με μπάρμπεκιου και ψάχνεστε για την ιδανική επιλογή, βρείτε εδώ όλες τις πιθανές επιλογές διασκέδασης για την καθιερωμένη γιορτή της τσίκνας.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

  • Στις 11.00 π.μ. η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων με αποκριάτικους ρυθμούς ξεκινώντας από την Πλατεία Κοτζιά.
  • Στις 12.00 στην Πλατεία Βαρβακείου θα γίνει παραδοσιακό τσίκνισμα (προσφορά των κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς), με μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.
  • Στις 18.00 το γλέντι συνεχίζεται στην Πλατεία Μοναστηρακίου, με λάτιν ρυθμούς από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ στο μετρό Μοναστηρακίου, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων ερμηνεύει τραγούδια της Παλιάς Αθήνας.
  • Στις 20.00 το γλέντι μεταφέρεται στην Πλάκα, με παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τις Μορφές Έκφρασης.

Προτάσεις για Live:

  • Η Έφη Οικονομάκη στο Χυτήριο: Ο Πολυχώρος Χυτήριο γιορτάζει την Τσικνοπέμπτη με την ηθοποιό και τραγουδίστρια, Έφη Οικονομάκη, σε ένα πρόγραμμα, με τίτλο “Θέλω τα ώπα μου”.
  • Το συγκρότημα Μπεργκέτι στο Ρυθμό Stage: Οι Μπεργκέτι εμφανίζονται την Τσικνοπέμπτη, στο Ρυθμό Stage, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει παλιά ρεμπέτικα, δημοτικά και σμυρναίικα τραγούδια, με στόχο πάντα να κάνουν τον κόσμο να χορεύει και να τραγουδάει.
  • James Taylor Quartet στο Half Νote Jazz Club: Από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, το Half note jazz club φιλοξενεί το James Taylor Quartet. Από τα μέσα των ’80s μέχρι τις μέρες μας, το πρόγραμμα ορίζει την έννοια της acid jazz – ενός φαινομένου που περικλείει όλη την ουσία και τη δυναμική του φανκ και της σόουλ.
  • Ο Κωνσταντίνος Νάρης στο Σταυρό του ΝότουΤην Τσικνοπέμπτη, ο Σταύρος του Νότου φιλοξενεί τον Κωνσταντίνο Νάρη, σε ένα πρόγραμμα με τίτλο “Τέρμα: η καρδιά”.

  • Η Βασιλική Καρακώστα στο Holy Wood stage: H νεαρή ερμηνεύτρια παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με δικά της αλλά και παλιά τραγούδια.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από δυο νέες ηχογραφήσεις για τη νέα χρονιά με τον υπέρτιτλο «Μ αρέσει να μιλάω για την αγάπη που θα΄ρθει»* κάθως και παλιά τραγούδια. Κερδίστε προσκλήσεις εδώ.

Πάρτι:apokries 2014

Διασκεύασέ το στο Μαγκαζέ
Στην Αιόλου, την Τσικνοπέμπτη στήνεται ένα διαφορετικό party με τη Φωτεινή Γαλάνη σε ελληνικές και ξένες διασκευές.
Info: Είσοδος ελεύθερη. Έναρξη: 22.00
Μαγκαζέ, Αιόλου 33

PROG-Ο-RAMA στο Bat City
Μια βραδιά αφιερωμένη στο Progressive Rock και στο Hard Rock της χρυσής εποχής διοργανώνει το PROG-Ο-RAMA για την Τσικνοπέμπτη στο Bat City, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
Info: Είσοδος ελεύθερη. Έναρξη: 21.00
Bat city, Λ. Αλεξάνδρας
 
Τσικνοπέμπτη στο Μπούφο
Στο νεοκλασικό της Καρόρη ψήνουμε, πίνουμε και χορεύουμε από τις 8 το απόγευμα και μέχρι πρωίας. Τις μουσικές την ιδιαίτερη αυτή μέρα των Αποκριών, αναλαμβάνει ο θρυλικός Batman του Νέου Κόσμου, με όλα τα κλασικά και αγαπημένα, παλιά και καινούρια, ελληνικά λαϊκά τραγούδια, στο Μπούφο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Ιnfo: Είσοδος ελεύθερη, Έναρξη: 20.00
Μπούφος, Καρόρη 4, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι

Περισσότερα από Επίκαιρα