MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σκάνδαλο με τον κουφό συνθέτη που δεν είναι ούτε κουφός, ούτε συνθέτης!

Σκάνδαλο έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με τον Mamoru Samuragochi. O συνθέτης έχει χαρακτηρισθεί ως ο Ιάπωνας Μπετόβεν, γιατί μολονότι είναι κουφός, μπορεί και συνθέτει κλασική μουσική, όπως έκανε δηλαδή κι ο Μπετόβεν τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Όμως, πλέον αμφισβητούνται πολύ σοβαρά και τα δύο: και η αυθεντικότητα των συνθέσεών του και η κώφωσή του.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το θέμα του Samuragochi έχει επηρεάσει και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι. Ο αργυρός Ολυμπιονίκης Daisuke Takahashi, ο οποίος θα πάρει μέρος στους αγώνες πατινάζ στο Σότσι, είχε ανακοινώσει ότι θα αγωνιστεί με κομμάτι του “Ιάπωνα Μπετόβεν” τη Sonatina.

Το πρόβλημα για τον αθλητή είναι πως ήδη ο Samuragochi- κάτω από την πίεση των αποκαλύψεων- έχει παραδεχθεί πως ένας συνθέτης φάντασμα για πάνω από 10 χρόνια είχε συνθέσει πολλά από τα έργα του, μεταξύ των οποίων και τη Sonatina, όπως και άλλες διάσημες συνθέσεις του, όπως η Hiroshima ή το Resident Evil. Σε δήλωση που εξέδωσε ο ίδιος ο συνθέτης, ζητάει συγγνώμη από τους θαυμάστες του για το ότι τους πρόδωσε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ο Samuragochi παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν είχε πλήρη απώλεια της ακοής του, αλλά μόνο μερική. Μάλιστα, όπως γράφει σε επιστολή του που δημοσιεύεται μεταφρασμένη στα αγγλικά στο Japan Real Time, τα τελευταία τρία χρόνια η ακοή του έχει βελτιωθεί σημαντικά και μπορεί να ακούει λέξεις, αν του τις πουν κοντά στα αυτιά του. 

Το σκάνδαλο λοιπόν με τον δήθεν κουφό συνθέτη επηρεάζει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως ο Daisuke Takahashi δεν προλαβαίνει να αλλάξει μουσικό κομμάτι. Έτσι, όπως προβλέπει το σάιτ The Daily Beast, θα ακουστεί το κομμάτι Sonatina στους Αγώνες, αλλά το όνομα του συνθέτη θα έχει αφαιρεθεί. 

Δείτε παρακάτω σε video τον πατινέρ να αγωνίζεται με την  μουσική που τελικά δεν είναι του Samuragochi.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b