MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νεκρός στα 46 του ο Philip Seymour Hoffman

Mια μεγάλη απώλεια για την υποκριτική τέχνη και το σινεμά. O Philip Seymour Hoffman ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς ηθοποιούς βρέθηκε σήμερα νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στα 46 του. Η αστυνομία κάνει λόγο για υπερβολική δόση ηρωίνης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η οικογένεια του ηθοποιού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία λέει: “Είμαστε συντεριμμένοι με την απώλεια του αγαπημένου μας Phil και σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την αγάπη που λάβαμε από τον καθένα σας. Είναι μια τραγική και αιφνίδια απώλεια και σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας κατά τη διάρκεια του πένθους μας. Κρατήστε τον Phil στις σκέψεις και τις προσευχές σας”

Δημοσιεύματα αμερικανικών εφημερίδων, όπως οι New York Post μιλούν για θάνατο από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως στο μπράτσο του νεκρού ηθοποιού υπήρχε μία σύριγγα, ενώ βρήκαν κι ένα καμμένο κουτάλι στο νεροχύτη του. Επίσης βρέθηκαν 5 άδεια σακουλάκια ηρωίνης στα σκουπίδια και άλλα 2 κάτω από το κρεβάτι του, ενώ ένα ήταν πάνω στο τραπέζι. Ο Philip Seymour Hoffman είχε δώσει επανειλημμένες μάχες να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πληροφορίες (δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα). 

O Hoffman ήταν  ένας σπουδαίος ηθοποιός με μεγάλη καριέρα. Εμφανίστηκε σε πολλές σημαντικές ταινίες όπως Άρωμα Γυναίκας (Scent of a Woman, 1992), Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights, 1997), Ευτυχία (Happiness, 1998), Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι (The Big Lebowski, 1998), Μανόλια (Magnolia, 1999), Ο Ταλαντούχος Κύριος Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley, 1999), Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003) M:I-III Επικίνδυνη Αποστολή 3 (Mission: Impossible III, 2006).

Το 2005 έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο Truman Capote (Capote, 2005) και κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Έλαβε άλλες δύο υποψηφιότητες για το ίδιο βραβείο για τις ταινίες Παιχνίδια Εξουσίας (Charlie Wilson’s War, 2007) και Αμφιβολία (Doubt, 2008). Το 2010 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπουτο με την ταινία Jack Goes Boating‎ και το 2012 πρωταγωνίστησε στην ταινία The Master σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον. Το 2013 εμφανίστηκε στην ταινία The Hunger Games: Catching Fire.

Ο ηθοποιός είχε σημαντική καριέρα και στο θέατρο. Για τις ερμηνείες του είχε κερδίσει 3 φορές το βραβείο Tony, με πιο πρόσφατη την βράβευσή του για την ερμηνεία του στο “Θάνατο του Εμποράκου” (2012). 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b