MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: όμορφη και ήδη βρόμικη;

Πήγαμε κι εμείς λοιπόν να κάνουμε ποδαρικό στη Νέα Παραλία, η οποία παραδόθηκε προς χρήση στους Θεσσαλονικείς την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, μετά από 2,5 χρόνια έργων. Πανέμορφη…Ο Ελληνάρας, βέβαια, πρόλαβε μέσα σε μισή ημέρα λειτουργίας της, να αφήσει δεξιά-αριστερά άδεια ποτήρια καφέ, χαρτούρα, αποτσίγαρα, πακέτα και μισοφαγωμένες σοκολάτες…από την Στέλλα Δημάκη

Monopoli Team

Μετά από 2,5 χρόνια, και σχεδόν 6 μήνες νωρίτερα από την προγραμματισμένη παράδοση, την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου οι Θεσσαλονικείς μπόρεσαν και πάλι να χαρούν το ενιαίο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Η παραλία παραδόθηκε ενιαία και καλύπτει μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το λιμάνι.

Σημαντικό κομμάτι του έργου ανάπλασης είναι και η προσθήκη 15 χώρων με πράσινο, τα λεγόμενα “πράσινα δωμάτια”, τα οποία εκτείνονται κατά μήκος, είναι θεματικά και έχει το καθένα ξεχωριστό όνομα.

Η μόνη παραφωνία είναι ο “φράχτης” του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς, που αντικρύζει τη μεριά της παραλίας και δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Είναι όμως θέμα χρόνου να επιδιορθωθεί.

Το Μέγαρο Μουσικής πλέον ενώνεται με το Λευκό Πύργο ανενόχλητα, για περίπατο ή ποδηλατάδα, μια βόλτα που κοβόταν άδοξα στον Ναυτικό Όμιλο, όπου και έπρεπε να βγεις εκτός πορείας για κάμποσα μέτρα προτού συνεχίσεις ανεμπόδιστα την παραλιακή σου βόλτα. Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου δε, ήταν σχεδόν κρυμμένο εδώ και καιρό μέσα στα έργα.

Την ημέρα των εγκαινίων, η πόλη ήταν σα να πήγαινε σε γιορτή. Αμέτρητος κόσμος χαιρόταν τη βόλτα του, παρόλο που ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Κάποιοι δεν σταμάτησαν να πηγαίνουν πάνω κάτω, σαν τα μωρά που μόλις περπάτησαν, κάποιοι άλλοι απλά χαλάρωναν και παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις κατά μήκος της παραλίας.

Κατ’επέκταση, ήπιαν τα καφεδάκια τους από το “Μικέλ”, έφαγαν τις σοκολατίτσες τους, κάπνισαν ατενίζοντας τον Θερμαϊκό και διάβασαν την εφημερίδα τους. Καλά έκαναν βέβαια και δε μας πέφτει λόγος.

Αλλά το να βλέπεις να αφήνουν πίσω τους τα απομεινάρια των παραπάνω, είναι τουλάχιστον (και αρκετά κομψά) θλιβερό. Μάλλον θα σκέφτηκαν: “Είπαμε, παραδώσαμε το έργο νωρίτερα, αλλά μη μας πουν και σπασικλάκια”.

Στοιχήματα επίσης έχουν πέσει στο τραπέζι για το πότε θα κάνει την εμφάνισή του το πρώτο graffiti για τον (Μ)ΠΑΟΚ, τον ΗΡΑ ή την ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ.

Σε καμία περίπτωση η “παιδεία” ορισμένων δεν ακυρώνει αυτό το πολυαναμενόμενο έργο το οποίο θα παραδοθεί στο σύνολό του μέχρι τον Μάρτιο του 2014. Κλειστοί παραμένουν οι κήποι Μεγάλου Αλεξάνδρου και των Εποχών, όπου απομένουν εργασίες φυτεύσεων ως επί το πλείστον, καθώς και κάποιες υδάτινες πινελιές (συντριβάνια επί της παραλίας).

Εγώ πάντως θα ξεστολίσω το ποδήλατό μου από το κάγκελο της πολυκατοικίας την Κυριακή και θα χαρώ τη βόλτα μου…

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b