MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Απίστευτη έρευνα: Η σοκολάτα βοηθάει στο αδυνάτισμα!

Τέρμα οι δίαιτες του ανανά και της Δευτέρας, τώρα αρχίζει η νέα επαναστατική δίαιτα της σοκολάτας, αφού έρευνες απέδειξαν πως το μοναδικό αυτό γλύκισμα βοηθάει στο αδυνάτισμα.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Έρευνα εκπαιδευτικών από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας στην Ισπανία, αποκάλυψε ότι η κατανάλωση σοκολάτας ενισχύει την απώλεια βάρους. Και όχι, δεν πρόκειται για φάρσα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, πάνω από 1.500 έφηβοι από εννέα χώρες συμμετείχαν στη μελέτη.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι όσοι κατανάλωναν τεράστιες ποσότητες σοκολάτας βρέθηκαν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα λίπους του σώματος, από όσους κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες. Σύμφωνα με τους ερευνητές “η σοκολάτα ενεργοποιεί το μεταβολισμό, ώστε να δουλεύει περισσότερο, αντισταθμίζοντας το λίπος που αλλιώς “κολλάει” στο σώμα.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερευνητές έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα. Πέρσι εμπειρογνώμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Σαν Ντιέγκο, αποκάλυψαν ότι όσοι τρώνε τακτικά σοκολάτα είναι πιο αδύνατοι. Άλλωστε πολλοί διατροφολόγοι έχουν συμφωνήσει πως η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αφού συμβάλλει στην προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία, στη βελτίωση της διάθεσης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b