MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μια νέα ανταλλακτική βιβλιοθήκη έρχεται στο Κολωνάκι!

Το δίκτυο ανταλλακτικών βιβλιοθηκών ευτυχώς ριζώνει στην πόλη μας. Αυτή τη φορά, χάρη στην ευρηματικότητα των αρχιτεκτόνων Ελευθέριου Αμπατζή και Αιμιλίας Ιωαννίδου, μια νέα ανταλλακτική βιβλιοθήκη “ξεφύτρωσε” στην Αθήνα και περιμένει να την επισκεφθείτε!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Λίγο μετά την πρώτη υπαίθρια εγκατάσταση στην Κηφισιά και τα ανταλλακτικά «βιβλιοστέκια» στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, που κατά καιρούς ταξιδεύουν στην Αθήνα, οι αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριος Αμπατζής δημιούργησαν τη νέα ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Κολωνάκι, ενισχύοντας το πνεύμα και την επιτακτική ανάγκη της ελεύθερης ανταλλαγής βιβλίων.

4Η νέα υπαίθρια βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε στο Info Point του ReMap4, του μεγάλου εικαστικού event της Αθήνας. Από τις 28 Σεπτεμβρίου βρίσκεται στην 4η Μπιενάλε της Αθήνας (Σοφοκλέους 8-10, στο Παλιό Χρηματιστήριο Αθηνών), ενώ μόνιμη εγκατάστασή της ορίστηκε το Κολωνάκι και συγκεκριμένα η πλατεία Δεξαμενής. Από τις 19 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και να αφήσουν τα βιβλία που επιθυμούν, εντελώς δωρεάν!

Στην υλοποίηση της ιδέας συνεργάστηκαν ο Δήμος Αθηναίων και το δίκτυο ΣυνΑθηνά, η ευγενική χορηγία της κατασκευαστικής εταιρείας Σκριμιζέας ΑΒΕΕ και ο εικαστικός Αντώνης Ντόνεφ (της γκαλερί The Breeder) που παραχώρησε έργο του στην επένδυση των όψεων της νέας βιβλιοθήκης.

Περισσότερες πληρφορίες στο www.vivliothiki.org

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b