MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αποδείξεις εξωγήινης ζωής θεωρούν πως βρήκαν επιστήμονες

Μια απόδειξη για ύπαρξη εξωγήινης ζωής στο Διάστημα υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Οι επιστήμονες έδωσαν στην δημοσιότητα εικόνες που κατέγραψε ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο από μικροοργανισμό, ο οποίος εντοπίστηκε στην στρατόσφαιρα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο οργανισμός εντοπίστηκε από ένα επιστημονικό αερόστατο σε υψόμετρο 27 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Το ύψος αυτό, θεωρούν οι επιστήμονες, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να προέρχονται από τον πλανήτη μας. Πρόκειται για μικρόβια που πιθανότατα προέρχονται από αλλού, υποστήριξαν οι επιστήμονες.

Το αερόστατο ήταν εφοδιασμένο με ειδικά μικροσκόπια που κατέγραφαν εικόνες μεταξύ 22 χλμ και 27 χλμ. από την επιφάνεια της Γης. Οταν προσγειώθηκε οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι είχε καταγράψει οντότητες στην στρατόσφαιρα, οι οποίες ήταν πολύ μεγάλες, για να έχουν ταξιδέψει εκεί από τη Γη. Άρα ήρθαν από το διάστημα. 

“Είναι γενικά αποδεκτό ότι ένας οργανισμός αυτού του μεγέθους είναι αδύνατο να φτάσει σε υψόμετρα 27 χιλιομέτρων. Η μόνη εξαίρεση είναι μια βίαιη έκρηξη ηφαιστείου, αλλά καμία τέτοια δεν καταγράφηκε κατά την τριετία των ερευνών μας”, δήλωσε ο καθηγητής Μίλτον Γουέινραϊτ, του τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, αν συνεχίσουν να έρχονται μικροοργανισμοί από το Διάστημα, αλλάζει δραματικά η εικόνα των επιστημόνων για το πώς προήλθε η ζωή στον πλανήτη. 

“Αν η ζωή συνεχίζει να καταφθάνει από το Διάστημα τότε θα πρέπει να αλλάξουμε τις απόψεις μας για τη βιολογία και την εξέλιξη. Τα βιβλία θα πρέπει να ξαναγραφούν!” δήλωσε ο κ. Γουέινραϊτ.

Η άποψη ότι η πρώτη μορφή ζωής μπορεί να ήρθε από το Διάστημα και να εξελίχθηκε στην συνέχεια στον πλανήτη μας δεν είναι καινούρια. Ωστόσο, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ ισχυρίζονται ότι έχουν αποδείξεις. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b