MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Mary and Red Bull Art Of Motion: Ένα συναρπαστικό event στη Σαντορίνη

Είναι μερικές φορές που χάνεις την πίστη σου και πνίγεσαι σε μια σταγόνα και φυσικά δεν βλέπεις τα όμορφα πράγματα που έρχονται προς το μέρος σου. Για μένα ο Σεπτέμβρης μπήκε λίγο ανορθόδοξα αλλά ό,τι και αν περνούσα μέσα στην ημέρα, η τελευταία μου σκέψη κάθε βράδυ ήταν η Σαντορίνη.Γράφει η Μαίρη Ρετσίνα

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ήμουν σίγουρη ότι θα ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία, ότι θα μάθω πολλά, ότι θα γνωρίσω ταλαντούχους ανθρώπους αλλά αλήθεια οι τρεις αυτές μέρες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μου και με έκαναν να θυμηθώ γιατί προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια. Όπως θα έλεγε και ο Γιώργος Πολυχρονίου, ξετινάξαμε την μπάνκα.

Το Red Bull Art of Motion είναι ένα event, ένας αγώνας που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Οι freerunners είναι καλλιτέχνες. Άνθρωποι που ζουν ελεύθεροι, που τους αρέσει να δημιουργούν και να εξελίσσονται. Είναι ένας συνδυασμός Βad Αss Guys μαζί με Coolness is my Middle Name και πιστέψτε με, είναι φοβερά εθιστικό. Στις προπονήσεις δεν μπορούσα να σταματήσω να κοιτάω τον τρόπο που κινούνται, μελετούν την διαδρομή και μετά εκτελούν πάντα χαμογελαστοί.

Την πρώτη μέρα είχα την τύχη να γνωρίσω τον Yoann Leroux. Ο Γάλλος του διαγωνισμού που υπήρξε τόσο υπομονετικός ώστε να μου δείξει και να μου μάθει κόλπα και κινήσεις. Και ήθελα τόσο πολύ να του πω “που πας κουκλάκι μου να δείξεις στην κουλή το palmspin, δεν βλέπεις ότι δεν σπάει ο αστράγαλος για να στρίψει;”

redbullmotion1

Απλός, χαμογελαστός και κατακόκκινος, ψάχνοντας οτιδήποτε σε αντηλιακό, γιατί το νησί πρέπει να είχε τουλάχιστον 185 βαθμούς Κελσίου. Καμία ζέστη δεν τον κράτησε μακριά από την προπόνηση, φοβερά δημιουργικός και φέτος όπως και πέρυσι κατέκτησε την τέταρτη θέση.

Από τις προπονήσεις φαινόταν ότι το επίπεδο ήταν φοβερά υψηλό και είχαν κάνει την είσοδο τους νέοι αθλητές με εξαιρετικά skills. Φυσικά ότι και να πω για τα αγόρια μας, τον Δημήτρη και τον Daniel είναι λίγο! Μας απέδειξαν ότι η θέληση μπορεί να σε πάει όπου θες και να σε κάνει να περάσεις στους καλύτερους 8 ακόμα και αν δεν το περιμένεις. Όταν ο Δημήτρης τελείωσε την εξαιρετική διαδρομή του και ήρθε δίπλα μας στον booth, φανερά ταραγμένος… ήθελα να σηκωθώ να πετάξω κάτω το μόνιτορ, να τον αγκαλιάσω και να αρχίσω να τσιρίζω, βέβαια θα έχανα τη δουλειά μου οπότε έκατσα κάτω. Λογικό. Τόσο όμορφο να βλέπεις ένα 18χρονο αγόρι να νιώθει κυρίαρχος του κόσμου του. Και φυσικά ο Daniel, 16 χρονών, σίγουρα κρατάει το μέλλον του freerunning στην Ελλαδα. Μικρός, γρήγορος και παθιασμένος.

redbullmotion2

Ένα άλλο επικό κομμάτι που πρέπει να θίξω είναι σίγουρα o Andy Bell, πολύ γνωστός παρουσιαστής του Mtv Αμερικής, ο τύπος που θες να πίνεις το πρωί μπύρα μαζί του, το μεσημέρι, το βράδυ και στον ύπνο σας. Θα τον χαρακτήριζα τουλάχιστον καρικατούρα αλλά φοβερό επαγγελματία μέσα στον χάσιμο του. Μπορείτε πάντα να τον απολαύσετε στο www.redbull.tv μαζί με ένας από τους καλύτερους free running αθλητές, τον Jason Paul στο τεχνικό μέρος του αγώνα.

redbullmotion3

Which brings me to the next topic… σχεδόν ένα μήνα μελετώ tutorial παρκουρ και freeruning για να ξέρω τι μου γίνεται φυσικά.. και δεν θα γινόταν να μη πέσω πάνω στο όνομα Jason Paul. Ο νέος από τη Γερμανία, μόλις 22 χρονών με φοβερές διακρίσεις και υπερχείλιση ταλέντου. Γνώρισα τον Jason σε πρωινό briefing με την οργάνωση παραγωγής και όταν έκανε ένα αστείο για τον Obi Wan Kenobi ήμουν σίγουρη οτι μπορούμε να κάνουμε παρέα για πάντα. Βέβαια δεν γέλασα στο meeting καθότι επαγγελματίας. Ονειροπόλος, αισιόδοξος μου αποκάλυψε ότι σε δέκα χρόνια από τώρα βλέπει τον εαυτό του σαν φωτογράφο. Εξαιρετικός freerunner που ελπίζω κάποια στιγμή να δω και και επί τω έργω.

redbullmotion4 redbullmotion6

Πέρασα ώρες πάνω από τον υπολογιστή και έσβηνα και έγραφα και πάλι από την αρχή και ακόμα και τώρα που πατάω γράμματα δεν ξέρω πως να σας μεταφέρω τις στιγμές, την αίσθηση, τους ανθρώπους…

Το Red Bull Art Of Motion ήταν για μένα εμπειρία ζωής, αρχικά σε επίπεδο συνεργασίας και σε επίπεδο ανθρώπων. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω με μια εξαιρετική ομάδα, με μια φοβερή οργάνωση παραγωγής και να γνωρίσω κόσμο με διαφορετική νοοτροπία που έστω και για λίγο σε βγάζει από τη δική σου πραγματικότητα και σε παρασύρει.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Βάσω Μπατσομήτρου και την Εβελίνα Σαραντίδη από τη Red Bull για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και την υποστήριξη. Πραγματικά θα μου μείνουν όλα αξέχαστα!

Να δώσω όλη μου την αγάπη στην Μαρτίνα Φωτοπούλου, τον Πάνο Βόγλη, τον Χρήστο Χατζηιωάννου, τη Ζωή Δημητρίου, τον Βαγγέλη Γεωργιάδη, τον Μιχάλη Ηλιού, τον Διονύση Ματιάτο και όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους που γνώρισα και φυσικά τον κύριο Γιάννη Σφακιανάκη και τη γυναίκα του. Απλά μια υπέροχη θεόμουρλη παρέα, που δεν φοβήθηκε να κάνει παρκούρ για τις ανάγκες workshop!

redbullmotion7

(στη φώτο ο Χατζηιωάννου προσπαθεί.. τα κατάφερε; )

Επίσης δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για τον Άγγελο Πουλή, τον προπονητή και co-host της αναμετάδοσης. Μεγάλο νιάτο ο Άγγελος, πορωμένος με το freerunning και παθιασμένος για τα όνειρα του. Άγγελε θα κάνουμε παρέα και τώρα που γυρίσαμε ε;

redbullmotion8

Κλείνω με τους υπέροχους νικητές μας Cory DeMeyers, Alexander Baiturin και Jesse La Flair που μας τρέλαναν με τα tricks τους!

redbullmotion9

Είμαι ακόμη φοβερά συγκινημένη και ενθουσιασμένη και ίσως παραμείνω λίγο μελοδραματική για τις επόμενες μέρες, όποιος θέλει να με πλησιάσει να το ξέρει.

Αυτό το ποστ δεν έχει υστερόγραφο. Μόνο ένα μεγάλο χαμόγελο.

Μαίρη Ρετσίνα

Η Μαίρη Ρετσίνα γράφει στο Mary & Me, το blog της εντός του αγαπημένου μας Savoir Ville, με πολύ αμοντάριστο υλικό από τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της. Εκεί θα βρείτε ό,τι τραβήξει το ενδιαφέρον της Μαίρης.

twitter: #kosmikia ή #krepa

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b