MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ανάγκη για “μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή” από τον… Μπάμπη Παπαδημητρίου! (video)

Μια δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ήταν αυτή που έκανε ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, μιλώντας για μια “σοβαρότερη Χρυσή Αυγή” που θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο σε μια συντηρητική κυβέρνηση.

author-image Γιώργος Σμυρνής

“Κύριε Μηλιέ. Θέλετε το ΚΚΕ, μάλιστα. Ωραία. Πάρτε το. Αλλά γιατί όχι μετά μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή να μην την δεχθούμε να υποστηρίξει- όπως συμβαίνει σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως συνέβη χτες στην Νορβηγία- μία συντηρητική συμμαχία”, είχε πει χαρακτηριστικά ο Μπ. Παπαδημητρίου σε εκπομπή του Σκάι. 

Κατ’ αρχάς, σοβαρότερη ως προς τι η Χρυσή Αυγή; Πόσο πιο σοβαρή μπορεί να γίνει η Χρυσή Αυγή, ως προς την ιδεολογία της; Αλλά τέλος πάντων. Αυτό ας το αντιπαρέλθουμε, γιατί δεν οδηγεί πουθενά. 

Μ’ αυτή του την δήλωση, ο ορκισμένος εχθρός του “λαϊκισμού” Μπάμπης Παπαδημητρίου φτάνει να υποστηρίζει το ενδεχόμενο μιας “σοβαρότερης” Χρυσής Αυγής, ενός κατεξοχήν λαϊκιστικού κόμματος.  Ο λαϊκισμός της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής έχει ως ξενιστή τον ακραίο εθνικισμό και έχει αποκτήσει αρκετούς υποστηρικτές στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Παπαδημητρίου μέμφεται συχνά τον λαϊκισμό. Είναι τόσο “αντιλαϊκιστής” που στο παρελθόν, παρερμηνεύοντας τον όρο “λαϊκισμός” είχε χαρακτηρίσει λαϊκίστρια μέχρι και την Μέρκελ (!), επειδή δεν ήθελε να παραδεχθεί (σύμφωνα με τον δημοσιογράφο) ότι θα γίνει κούρεμα του ελληνικού χρέους. Και τώρα- αυτός ο τόσο δυναμικός εκφραστής του “αντί- Λαϊκισμού” στην Ελλάδα, υποστηρίζει ότι ένα κατεξοχήν λαϊκιστικό κόμμα της Ακροδεξιάς, αν σοβαρευτεί, θα μπορούσε να αποτελέσει έναν πόλο μιας συντηρητικής κυβέρνησης. Αντιφάσεις; 

Ο ίδιος βέβαια θα ισχυρισθεί ότι μιλούσε ρητορικά κι ότι απλώς έκανε έναν παραλληλισμό σε σχέση με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Σύριζα- ΚΚΕ. Αλλά νομίζω πως απλά ήθελε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να τραβήξει πάνω του τα φώτα, κάνοντας μια αντιδημοφιλή σε πολλούς δήλωση. Και τα κατάφερε.  

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b