MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο άνθρωπος που επιβίωσε στις Άνδεις ήταν καταζητούμενος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου!

Τελικά, πίσω από μια απίθανη ιστορία διάσωσης, κρύβεται και μια σκοτεινή ιστορία. Ο άνθρωπος που εξέπληξε τον κόσμο με τις τρομερές αντοχές του, επιβιώνοντας 4 μήνες στα παγωμένα βουνά των Άνδεων, αποδεικνύεται ότι είχε εγκαταλείψει τη Χιλή λόγω κατηγοριών εις βάρος του ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα ανήλικο παιδί.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ο Ραούλ Φερνάντο Γκόμεζ, υδραυλικός 58 ετών, επέζησε τον βαρύ χειμώνα των Άνδεων τρώγοντας ποντικούς, σταφίδες και προμήθειες που είχαν απομείνει σε ένα καταφύγιο. Όμως τελικά, φαίνεται ότι δεν βρέθηκε τυχαία στο δύσκολο αυτό περιβάλλον, αλλά το έκανε για να γλιτώσει την σύλληψη, καθώς εκκρεμούσαν εις βάρος του καταγγελίες για ειδεχθές έγκλημα. 

Ο πενηνταοχτάχρονος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα, κατηγορείται για ασέλγεια εις βάρος ενός 8χρονου παιδιού στις άπορες γειτονίες του Σέρο Ναβία στο Σαντιάγκο της Χιλής. Το γραφείο του εισαγγελέα είχε διατάξει από τον περασμένο Απρίλιο έρευνα σχετικά με τις συγκεκριμένες κατηγορίες και του είχε απαγορέψει την έξοδο από τη χώρα.

Ωστόσο, ο Γκόμεζ, προσπάθησε να διαφύγει τον Μάιο, διασχίζοντας τα βουνά από την Χιλή προς την Αργεντινή αρχικά με μηχανή και στην συνέχεια με τα πόδια, αλλά στην πορεία έχασε το δρόμο του κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας. Αργεντινοί αξιωματούχοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο βουνό για α κάνουν καταμέτρηση του ύψους του χιονιού, εντόπισαν τον Γκόμεζ την Κυριακή σε ένα καταφύγιο σε υψόμετρο 2.840 μέτρων. Στην Αργεντινή έγινε λόγος για θαύμα και τα ΜΜΕ παγκοσμίως εντυπωσιάστηκαν από την δύναμη του ανθρώπου να επιβιώνει στις πιο αντίξοες συνθήκες, έστω τρώγοντας μόνο σταφίδες και ποντίκια. 

Ωστόσο, το γραφείο του εισαγγελέα της Χιλής δεν εντυπωσιάστηκε και τόσο. Αναφέρει σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του για τον Γκόμεζ, ο οποίος αυτή την στιγμή αναρώνει σε νοσοκομείο, ότι «προσπάθησε να διαφύγει της δικαιοσύνης», ενώ έχει γίνει αίτηση στις αρχές της Αργεντινής για έκδοση του Γκόμεζ στη Χιλή. Από την πλευρά της, η κόρη του 58χρονου απαρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του πατέρα της.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b