MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανακαλύφθηκε νέος πίνακας του Βαν Γκογκ!

Σάλος επικρατεί στη παγκόσμια κοινότητα Τέχνης, μετά την ανακοίνωση του Μουσείου Vincent van Gogh, στο Άμστερνταμ ότι βρέθηκε νέος πίνακας του μοναδικού Ολλανδού ζωγράφου!

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Πρόκειται για τον πίνακα, με τίτλο “Sunset at Montmajour”, δηλαδή “Ηλιοβασίλεμα στο Montmajour”. Το έργο απεικονίζει θάμνους, δέντρα και το γαλάζιο ουρανό, με τις χαρακτηριστικές φουντωτές πινελιές του Βαν Γκογκ.

Ο πίνακας ταυτοποιήθηκε, έπειτα από την αναγνώριση του μουσείου. Τα στοιχεία που απέδειξαν τη γνησιότητα του έργου ήταν τα γράμματα του ίδιου του ζωγράφου προς τον αδελφό του, Τεό, όπου ανέφερε πως ζωγράφισε τον συγκεκριμένο πίνακα στις 4 Ιουλίου 1888. Συγκεκριμένα, ο ζωγράφος ανέφερε “πρόκειται για ένα τοπίο σε πετρώδη χερσότοπο, όπου αναπτύσσονται μικρές βελανιδιές.”

Ο διευθυντής του Μουσείου,Axel Rueger, χαρακτήρισε τον πίνακα, ως μοναδικής αξίας έργο για την ιστορία της τέχνης, ακόμα και αν δεν έχει την υπογραφή του σπουδαίου ζωγράφου.

Ο Vincent Van Gogh πάλεψε με κρίσεις ψυχικής οδύνης, σε όλη τη ζωή του. Πέθανε μετά από αυτοτραυματισμό όπλου, το 1890, έχοντας πουλήσει μονάχα έναν πίνακα όσο ήταν ζωντανός. Το έργο του -όπως συμβαίνει συνήθως- αναγνωρίστηκε μετά θάνατον. Σήμερα, το Μουσείο Βαν Γκογκ, στεγάζει 140 έργα του Ολλανδού Δασκάλου, ενώ δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b