MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το παιδί μου δεν τρώει υγιεινά, τι να κάνω;

Στο πλαίσιο της σωστής ανατροφής των παιδιών, οι γονείς οφείλουν να ενσταλάξουν υγιεινές συνήθειες στα παιδιά τους, από μικρή σχετικά ηλικία, πράγμα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Βρείτε εδώ 6 τρόπους για να υιοθετήσει και να λατρέψει το παιδί σας την υγιεινή διατροφή.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

Συζητήστε για υγιεινά τρόφιμα
Είναι σημαντικό να μιλήσετε για την υγιεινή διατροφή στα παιδιά σας όσο είναι μικρά. Φροντίστε να τους εξηγήσετε τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής για την υγεία μας. Το παιδί θα οικειοποιηθεί ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής που θα το ακολουθεί για πάντα.

Επισκεφτείτε μια φάρμα
Οι φάρμες ή τα χωράφια, είναι το ιδανικό μέρος για να μάθει το παιδί από πού προέρχονται τα τρόφιμα. Εκεί μπορείτε να συζητήσετε τις διαφορές μεταξύ των φυσικών τροφίμων και των επεξεργασμένων. Είναι σίγουρο πως τα παιδιά σας στην επόμενη επίσκεψη του σούπερ μάρκετ θα θελήσει να δοκιμάσει φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο και το ακτινίδιο διερευνήσει, που μέχρι τώρα συχαινόταν.

Μαγειρέψτε παρέα
Είναι πιθανό τα παιδιά να δοκιμάσουν νέα τρόφιμα, ενόσω συμμετέχουν μαζί σας στη μαγειρική. Φέρτε λοιπόν τα παιδιά στην κουζίνα και αφήστε τα να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία του γεύματος.

Πολύχρωμα τρόφιμα
Όταν σχεδιάζετε ένα γεύμα, φροντίστε να συμπεριλάβετε πολλά πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά. Πείτε στα παιδιά σας ότι πρέπει να τρώνε ένα ουράνιο τόξο κάθε μέρα για να πάρουν μια ποικιλία από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Συνδυάστε εντέχνως μια πράσινη σαλάτα με ντομάτα, λάχανο, καρότο και κρεμμύδι και συμβουλέψτε το παιδί σας να φάει από όλα τα χρώματα για να είναι δυνατό. Είναι βέβαιο πως θα διασκεδάσει με τη σκέψη και θα απολαύσει το γεύμα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Εναλλακτικά σνακ
Όταν τα παιδιά σκέφτονται σνακ, φαντάζονται τρόφιμα όπως γλυκά, μπισκότα, τσιπς και παγωτά. Αντικαταστήστε λοιπόν αυτές τις ανθυγιεινές τροφές με φρούτα πασπαλισμένα με μέλι, με ξηρούς καρπούς, γιαούρτι και λαχανικά κομμένα σε ξυλάκια, από μικρή ηλικία. Σε λίγο καιρό αυτά τα τρόφιμα θα γίνουν τα πιο αγαπημένα τους!

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b