MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ανεβαίνουν ξανά οι “Γιοι και Κόρες” του Γ. Καλαβριανού- Στο θέατρο Νέου Κόσμου

Η παράσταση “Γιοι και Κόρες” του Γιάννη Καλαβριανού που παίχθηκε στο περσινό Φεστιβάλ Αθηνών και στην συνέχεια ανέβηκε στο Bios και σε άλλα θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού, θα ανέβει και την φετινή σεζόν στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η παράσταση βασίζεται σε συνεντεύξεις ηλικιωμένων ανθρώπων, οι οποίοι καλούνται να αφηγηθούν μία ιστορία που σφράγισε την ζωή τους σε σχέση με ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός. Μία μίξη ιστορικού ντοκουμέντου και της καθημερινής πραγματικότητας. Η παράσταση γίνεταιι ένα μωσαϊκό των άγνωστων ιστοριών που έγραψε η ζωή παράλληλα με την επίσημη Ιστορία της χώρας. Η πρώτη μετανάστευση στην Αμερική, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Εμφύλιος, η ανέγερση του Τείχους στο Βερολίνο, η Χούντα, η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, πέρα από κεφάλαια της καταγεγραμμένης ιστορίας των σχολικών βιβλίων, αποτέλεσαν γεγονότα που άλλαξαν τις ζωές των ανθρώπων, που όμως συνέχισαν να αναζητούν ότι αναζητούμε όλοι και σε κάθε εποχή. Την ευτυχία…

Διαβάστε την κριτική μας για την παράσταση

Η συγγραφή αυτών των ιστοριών σε θεατρικό Κείμενο, αλλά και η σκηνοθεσία έγινε από τον Γιάννη Καλαβριανό. Όσοι παρακολούθησαν την παράσταση, όταν ανέβηκε στην Νάξο αυτόν τον Αύγουστο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον σκηνοθέτη και σε ρόλο ηθοποιού. Το έκανε από ανάγκη, όπως παραδέχθηκε στην συνέχεια, γιατί είχε αρρωστήσει ένας από τους ηθοποιούς και με αρκετό άγχος. Ωστόσο, η ερμηνεία του ήταν αντίστοιχη του σκηνοθετικού του ταλέντου.

Επίσης, η συνεργασία του Γιάννη Καλαβριανού με το θέατρο του Νέου Κόσμου θα περιλαμβάνει και την προηγούμενη παράστασή του, τις Παραλογές, που παίχτηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Φεστιβάλ Αθηνών του 2010, στο Bios και στο θέατρο Πορεία το 2011. 

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παράσταση, βασισμένη στις ιστορίες τεσσάρων ελληνικών δημοτικών τραγουδιών-παραλογών (Της σκοτωμένης, Η μάνα η φόνισσα, Τα αγαπημένα αδέρφια και η κακή γυναίκα, Η γυναίκα βοσκός) και σε στίχους από τις ποιητικές συλλογές του Τάσου Λειβαδίτη: Μικρό βιβλίο για Μεγάλα Όνειρα, Νυχτερινός Επισκέπτης, Σκοτεινή Πράξη, Ο Διάβολος με το Κηροπήγιο, Βιολί για Μονόχειρα, Ανακάλυψη, Βιολέτες για μια Εποχή.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b