MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι πρώτες βοήθειες του καλοκαιριού-Αντιμετωπίστε τον καύσωνα

Οι ευχάριστες στιγμές του καλοκαιριού στη θάλασσα, στα νησιά και στην εξοχή, όσο ανέμελες και αν είναι, δεν παύουν να κρύβουν κινδύνους. Οι υψηλές θερμοκρασίες του Ιουλίου και του Αυγούστου θα είναι το πρώτο που θα αντιμετωπίσετε όπου και αν βρεθείτε. Μάθετε, λοιπόν, τρόπους, για να μην σας επηρεάσει ο καύσωνας.

Monopoli Team

Όταν θα βρίσκεστε έξω, είτε στην θάλασσα, είτε σε βόλτα, φορέστε ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα, τα οποία δεν θα απορροφούν τον ήλιο. hatΚαπέλο, γυαλιά, αντηλιακό είναι αυτά που θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας.

Επίσης, η διατροφή μας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το πως θα αντιδράσει ο οργανισμός μας στις υψηλές θερμοκρασίες. Το νερό είναι αναγκαίο, ενώ όσον αφορά τα γεύματα φροντίστε να είναι μικρά με προτίμηση στα λαχανικά και τα φρούτα. Τα λιπαρά πρέπει να αποφεύγονται.fruits

Ιδιαίτερη προσοχή κατά τις ζεστές ημέρες χρειάζονται οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι, αλλά και όσοι αντιμετωπίζουν κάποια ασθένεια. Γι’ αυτό το λόγο, είναι καλύτερο να παραμένουν σε δροσερούς χώρους κατά babyτη διάρκεια του καύσωνα και να αποφεύγουν τις πολλές μετακινήσεις, ειδικά κάτω από τον καυτό ήλιο.

Σημαντικό τις ημέρες του καλοκαιριού είναι και ο καθένας από εμάς να γνωρίζει πώς να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε κάποιον που έπαθε θερμοπληξία. Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε;
-Μεταφέρουμε τον θερμόπληκτο σε ένα δροσερό μέρος και τον αερίζουμε.
-Τοποθετούμε στο κεφάλι του ψυχρά επιθέματα-κομπρέσες ή τον βρέχουμε με κρύο νερό
-Κάνουμε εντριβές στα άκρα με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω
-Πρέπει να εισπνεύσει ξύδι, αμμωνία ή αιθέρα

Εάν ο θερμόπληκτος δεν δείξει σημάδια καλυτέρευσης, θα πρέπει οπωσδήποτε να μεταφερθεί σε ένα ιατρικό κέντρο.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b