MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Cinema Paradiso‏: Μας εκφράζει το “Παν μέτρον άριστον”

Το τελευταίο διάστημα ξεχωρίζουν στις μουσικές σκηνές, ως ένα συγκρότημα που ιχνηλατεί προσωπικές μνήμες μέσα από την εμπειρία του σινεμά. Το δεκαμελές μουσικό σχήμα Cinema Paradiso έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την διάθεση και το κέφι του. Με αφορμή τη συναυλία τους στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, μιλήσαμε μαζί τους και μάθαμε πως διασκεδάζουν με το σινεμά, τον Αττίκ, τις Weather Girls, τον Τom Waits και ότι πορεύονται με το μότο «Παν μέτρον άριστον»!Συνέντευξη στην Ιωάννα Κρανιώτη

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

– Ποιο ήταν το παιδικό σας όνειρο;
Σουζάνα: Από μικρό παιδάκι θυμάμαι να διακόπτω το γλέντι των γονιών μου, να ανεβαίνω στην καρέκλα και να λέω «Σταματήστε, φτάνει να μιλάτε για να τραγουδήσω!». Θυμάμαι επίσης τη Μικρασιάτισσα γιαγιά μου, τη Σωσάννη, να πιάνει την κιθάρα της και να με μαθαίνει τους αμανέδες της. Φαντάζομαι λοιπόν ότι το όνειρό μου ήταν να γίνω τραγουδίστρια….!!

– Τι ακούτε για να σας φτιάξει η διάθεση;
Δημήτρης: To ….Rock Lobster των Β52s
Ευαγγελία: ….Aττίκ!
Σουζάνα: … “It’s raining man” από τις Weather Girls!
Χριστίνα: To «Telephone Call from Istanbul» του Τom Waits

– Τι ακούσατε τελευταία και σας άρεσε πολύ;
Σοφία: Τη συναυλία που έδωσε πριν από μερικές μέρες η Dianna Krall στο Ηρώδειο. Υπήρξαν πραγματικά στιγμές μαγικές!

– Πώς προτιμάτε ν’ ακούτε μουσική; (ραδιόφωνο, cd, ipod, internet…)
Όλοι: Ζωντανά!!

– Τα 5 πιο αγαπημένα σας κομμάτια (από όλα τα είδη / καλλιτέχνες)
Όλοι: Wonderful World (Luis Armstrong), No surprises (Radiohead), Eleanor Rigby (Beattles), La Traviata (G. Verdi), Barcelona (Freddy Mercury)

– Ποιος/οι καλλιτέχνες αποτέλεσαν έμπνευση για εσάς;
Σοφία: O Charlie Chaplin!!

– Ποια συναυλία άλλου καλλιτέχνη/συγκροτήματος σας έχει μείνει αξέχαστη και γιατί;
Χριστίνα: Οι «Dead Can Dance» στο Λυκαβητό αρκετά χρόνια πριν. Μια πανδεσία οργάνων και ήχων με στοιχεία από πολλά είδη μουσικής.

– Πού και πώς διασκεδάζετε συνήθως; (μπαρ, σινεμά, θέατρο, σπίτι κ.λ.π.)
Όλοι: Προφανώς στο Σινεμά….!!

– Η πιο σημαντική στιγμή στην πορεία σας ήταν…
Δημήτρης: Δεν ξερω πια είναι η πιο σημαντική, αλλά σίγουρα η πιο συναισθηματτικά φορτισμένη στιγμή, αποτελεί η ζωντανή μας εμφάνιση στο Studio C της ΕΡΤ λίγο πριν πέσει το μαύρο στην οθόνη.

– Πείτε μας μια ατάκα/ ρήση που σας εκφράζει.
Όλοι: Παν μέτρον άριστον !!

– Tι θα παρουσιάσετε στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton;
Χριστίνα: Θα παίξουμε μουσική από το διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο. Το πρόγραμμα περνά από πολλά είδη και διαθέσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε Nella Fantasia (E. Morricone), μουσική Α. Piazzolla, Madredeus, G. Bregovic, Tom Waits και φυσικά πλειάδα ελλήνων συνθετών.

– Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Χριστίνα: Να ολοκληρώσουμε το πρώτο μας δίσκο. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε το επόμενο project με πρωτότυπη μουσική. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια μέσα στην εποχή που ζούμε. Ισως το πιο βασικό είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την χαρά να εκφραζόμαστε μέσα από τους Cinema Paradiso.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b