MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Για πάνω από 4 εκατ. ευρώ φοροδιαφυγή κατηγορείται ο Μέσι!

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών κατηγορείται για μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ισπανία. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα Λιιονέλ Μέσι κατηγορείται από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος της Βαρκελώνης, ότι έχει αποκρύψει από το κράτος περισσότερα από 4.000.000 ευρώ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Οι φορολογικές δηλώσεις του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου, καθώς και του πατέρα του Χόρχε Χοράσιο, φαίνεται ότι έχουν ελλείψεις, τουλάχιστον όσον αφορά το 2007, το 2008 και το 2009.

Η καταγγελία, υπογεγραμμένη από τον εισαγγελέα Ρακέλ Αμάδο, έχει κατατεθεί στο ειρηνοδικείο της Γκαβά, όπου βρίσκεται και η κατοικία του Λιονέλ Μέσι.

Ο 25χρονος μάγος της μπάλας φημολογείται ότι κερδίζει περίπου 290 χιλιάδες € την εβδομάδα! Πέρισι ο παίχτης υπέγραψε νέο εξαετές συμβόλαιο με την Μπάρτσα με κέρδη που φτάνουν τα 20 εκατ. € μετά τον φόρο. 

Ο Μέσι σε δήλωση του αποκάλυψε ότι τον σοκάρουν οι καταγγελίες και ότι δεν έχει κάνει τίποτα κακό.  “Μόλις μάθαμε από τα ΜΜΕ για τον ισχυρισμό των φορολογικών αρχών της Ισπανίας. Μας εκπλήσσουν αυτά τα νέα, γιατί ποτέ δεν κάναμε καμία παράβαση” αναφέρεται στην επίσημη δήλωση του ποδοσφαιριστή. Και συμπληρώνει ότι έχει εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις του, σύμφωνα με τις συμβουλές των λογιστών του.

Η Ισπανία είναι μία από τις χώρες που πλήττονται πολύ βαριά από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα υψηλότατη ανεργία και δημοσιονομικά ελείμματα. Η φοροδιαφυγή είναι μία από τις βασικές πληγές που αντιμετωπίζουν χώρες, που δυσκολεύονται να παρουσιάσουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. 

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b