MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εφευρέθηκε η υπέρτατη φραπεδομηχανή από φοιτητές στην Κρήτη! (video)

Η υψηλή τεχνολογία βρήκε την θέση της στην χώρα μας. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, είναι η χώρα του φραπέ και μία εφεύρεση που θα έφερνε τεχνολογική επανάσταση σε αυτόν τον τομέα επινοήθηκε από μία ομάδα φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Κρήτης.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Με ανακούφιση η χώρα μαθαίνει ότι ανακαλύφθηκε μια μηχανή παρασκευής καφέ frappe ελεγχόμενη από PLC. To PLC είναι σε συντομογραφία το Programme Logic Controler, το οποίο είναι η πραγματοποίηση ηλεκτρομηχανικών διεργασιών με τον έλεγχο υπολογιστή. Το… συγκλονιστικό αποτέλεσμα είναι ότι πατάς ένα κουμπί και ο φραπές φτιάχνεται μόνος του. Από το PLC.

Η υπέρτατη φραπεδομηχανή ζυγίζει περίπου 10 κιλά και μπορεί να γεμίσει το μεγάλο ποτήρι του καφέ που κυκλοφορεί στο εμπόριο, δηλαδή περίπου 400 ml. Eπίσης μπορεί να προγραμματιστεί για να φτιάξει καφέ για όλες τις προτιμήσεις, δηλαδή σκέτο, μέτριο, γλυκό ή με προσθήκη γάλακτος. Και όπως λένε οι άνθρωποι που κατασκεύασαν την μηχανή φραπέ ελεγχόμενη από PLC, φτιάχνει και πολύ καλό καφέ. Φαίνεται ότι το PLC κάνει την διαφορά. 

Το project ήταν η πτυχιακή εργασία των δύο φοιτητών, του Γιώργου Μπαρούμα και του Σταύρου Ζαμπέτη. Για το πώς λειτουργεί, δείτε το σχετικό video, που υπάρχει στο Youtube. 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b