MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διονύσης Σαββόπουλος: Πρώτη φορά παίζω σε πάρκο στην Ελλάδα!

Συναυλίες με μουσικούς μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας κ.α., θα φιλοξενήσει ο καταπράσινος κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών κι αυτό το καλοκαίρι με βραδιές γεμάτες μουσική και γοητεία. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά, όπου ο Διονύσης Σαββόπουλος θα παίξει σε πάρκο στην Ελλάδα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

«Πρώτη φορά παίζω σε πάρκο. Κάθε μέρα έρχονται μαμάδες και παιδάκια» δήλωσε ο κ. Σαββόπουλος στην συνέντευξη τύπου στον κήπο του Μεγάρου για τις δεκαεπτά συνολικά εκδηλώσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του κήπου που θα καλύψουν το διάστημα των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Όμως, έχει ξανακάνει συναυλία σε πάρκο στην Αγγλία, μαζί με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη. Όπως μας αποκάλυψε ο σπουδαίος συνθέτης, έκαναν συναυλία στο Central Park του Λονδίνου, όπου οι συναυλίες σε πάρκα, με πολύ φτηνό εισιτήριο είναι θεσμός. «Πολύ ωραία ήταν!» δήλωσε ο κ. Σαββόπουλος.

Αντίθετα με τον Δ. Σαββόπουλο, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας παραδέχθηκε ότι έχει παίξει σε όλα τα πάρκα της Ελλάδας. Στην δική του συναυλία, όπως τόνισε ο κ. Μαχαιρίτσας, θα παρουσιάσει ο ίδιος 15 ετών συνεργασίες. «Όλες τις συνεργασίες που έχω κάνει αυτά τα χρόνια, θα τις τραγουδήσω μόνος μου» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός μουσικός. Μαζί του θα είναι μια τραγουδίστρια, την οποία εκτιμά ιδιαίτερα, η Δήμητρα Παπίου.

Με ρομαντική διάθεση εμφανίσθηκε ο Κωστής Μαραβέγιας. Η συναυλία στο πάρκο δημιουργεί μία φαντασίωση στο μυαλό του πετυχημένου μουσικού. Όπως μας αποκάλυψε στην συνέντευξη τύπου ο κ. Μαραβέγιας, ονειρεύεται ο κόσμος να έρθει από νωρίς στον κήπο του Μεγάρου με πιάτα φαγητό και να στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο πικνίκ. «Όλα τα χρόνια παίζουμε σε τσιμέντα. Αυτήν την φορά θα είμαστε σε επαφή με την γη» δήλωσε χαρακτηριστικά. Κι αν όλα γίνουν όπως τα οραματίζεται, μετά το τέλος της συναυλίας όλοι μαζί, κοινό και μουσικοί, θα ξαπλώσουν κάτω από τα αστέρια, για να διαπιστώσουν ότι «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

‘Ας αρχίσουν οι χοροί’ θα τραγουδήσει, ανάμεσα σε άλλα πολλά και αγαπημένα, ο Διονύσης Σαββόπουλος που ανοίγει τον κύκλο των εκδηλώσεων με την παραγωγή ‘Παράξενα & Ατόφια'(7/6). Η συνέχεια ανήκει στον Λουκιανό Κηλαηδόνη που προτείνει ένα πάρτυ στον κήπο, τριάντα χρόνια μετά το θρυλικό πάρτυ στη Βουλιαγμένη(15/6).

Η μουσική γιορτάζει την ημέρα της στις 21/6 με δύο σκηνές στο κήπο στις οποίες εναλλάσσονται η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, το Melos Brass, οι Helvetic Fiddlers και η Ιντρα Καίην με το γκρουπ της.

Για τη συνέχεια ο Κωστής Μαραβέγιας προτείνει ένα ‘Πικ Νικ με Μαραβέγια’ στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα παραστούν χιλιάδες θαυμαστές του(28/6). Ο δημοφιλέστατος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν χρειάζεται συστάσεις …παρ’όλα αυτά η συναυλία του φέρει τον τίτλο ‘Κυρίες …και κύριοι..Λ. Μαχαιρίτσας'(6/7).

Το Ionion Jazz Quintet παρουσιάζει παλιά και νέα δικά του κομμάτια από τον κόσμο της τζαζ(11/7) ενώ η εξαιρετική Τζίνα Φωτεινοπούλου μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο του ελληνικού και ξένου σινεμά με τραγούδια από ταινίες και μιούζικαλ(12/7).

Μια εξαιρετική συνάντηση φιλοξενεί ο κήπος στις 13/7 αφού δύο σπουδαίοι πιανίστες, η Έφη Αγραφιώτη και ο Γιώργος Κοντραφούρης ερμηνεύουν ‘μουσική για δύο πιάνα στις παρυφές του κλασικού και της τζαζ’. Η ηλεκτρονική μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα βρίσκει τη θέση της στον κήπο και όπως πάντα κυριεύει τις καρδιές των πολυπληθών θαυμαστών του(18/7) ενώ η Μαριέτα Φαφούτη θα ξεσηκώσει το κοινό για χορό με τις δικές της διασκευές μεγάλων επιτυχιών των 60ς και των 70ς(19/7).

Μια μουσική διαδρομή από τον αμερικανικό νότο έως τη σκηνή της Νέας Υόρκης με όχημα την μοναδική φωνή της Μαρίτας Παπαρίζου, το πιάνο της Βίκυ Στυλιανού και το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού είναι η πρόταση της συναυλίας της 20/7. Η αισθαντική φωνή της Ειρήνης Σκυλακάκη σε ροκ επιτυχίες(25/7), η γεμάτη εκπλήξεις συναυλία της Ζωής Τηγανούρια (26/7) και η συναυλία του Συνόλου τζαζ του Ωδείου Αθηνών (27/7) συμπληρώνουν το παζλ των συναυλιών του Ιουλίου.

Ο Σεπτέμβριος ανοίγει με ένα live των Ιμαμ Μπαϊλντί που θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα πρόγραμμα με παλιά ελληνικά τραγούδια παιγμένα ‘αλλιώς'(6/9), συνεχίζεται με τη συναυλία με πρωταγωνιστή την κιθάρα με το μουσικό σύνολο Κίθαρις και τον Ιάκωβο Κολανιάν (7/9) και κλείνει με το σπουδαίο έλληνα συνθέτη Νίκο Ξυδάκη που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών του με τίτλο «Η εκδίκηση της Γυφτιάς», σε μία νέα, ανανεωμένη εκδοχή τους(14/9).

Τα καταπράσινα δέντρα του κήπου ενέπνευσαν την δημιουργική ομάδα του βραβευμένου G Design Studio (Μιχάλης Γεωργίου, Αλέξανδρος Γαβριλάκης, Δημήτρης Στεφανίδης) που υπογράφει την οπτική ταυτότητα των φετινών εκδηλώσεων.  

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b