MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
31
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

À louer (Ενοικιάζεται) στην Πειραιώς 260 για το Φεστιβάλ Αθηνών

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η παράσταση À Louer της χοροθεατρικής ομάδας Peeping Tom θα ανεβαίνει από τις 12 ως τις 14 Ιουνίου, 21:00 στην Πειραιώς 260, Κτίριο Δ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

Το À Louer (Ενοικιάζεται) γεννήθηκε ως σύλληψη «μία στιγμή που το μυαλό ταλαντευόταν μεταξύ συνειδητού και ασυνειδήτου και πέρασε ξαφνικά στον παράλληλο κόσμο», μας εξομολογούνται οι δημιουργοί της ετερόκλητης και πολυεθνικής αυτής κολεκτίβας. Με την παράσταση, θα δραπετεύσουμε για λίγο από την πραγματικότητα, θα ταξιδέψουμε σε ένα σύμπαν επιθυμιών, αναμνήσεων, φιλοδοξιών, φόβων, ονείρων και εφιαλτών. Σ’ αυτό το σύμπαν, όπως και στη ζωή, τα πάντα είναι προς ενοικίαση, είναι ευάλωτα και εφήμερα.

Σε ένα παλιό κάστρο, παρακολουθούμε ιδιόρρυθμους χαρακτήρες με παράξενες εμμονές. Την ελαφρώς τρελή ιδιοκτήτριά του που ζει με τον κορεάτη υπηρέτη της και ζώα (ποντίκια ή κατσαρίδες) που σέρνονται παντού, μία mezzo σοπράνο που έχει χάσει τη φωνή της και ακολουθείται από τους θαυμαστές της, το σύζυγό και το γιο της… Κάποια από τα πρόσωπα του έργου αιφνίδια αποκτούν σωσία. Τα έπιπλα στο σαλόνι κρύβουν παγίδες. Ένα άγαλμα ξαφνικά ζωντανεύει. Η συμβατική έννοια του χρόνου καταλύεται και τα γεγονότα άλλοτε διαρκούν περισσότερο και άλλοτε λιγότερο απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Το À Louer είναι η σκηνή ενός ονείρου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Η σχεδόν κινηματογραφική σκηνοθεσία της παράστασης υπογραμμίζει την έντονη και ιδιόρρυθμη ατμόσφαιρα, που δίνεται αριστοτεχνικά από τον εξαιρετικό αυτό θίασο, που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του καλλιτεχνική γλώσσα. Χορευτές, ηθοποιοί και μουσικοί ερμηνεύουν εκπληκτικά, υπηρετώντας το πνεύμα του έργου και ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση. Η σκηνογραφία είναι εξαιρετικά παραστατική και φλερτάρει επιτυχώς με τη σουρεαλιστική αφήγηση. Ο φωτισμός και ο ήχος αποκτούν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Σκηνοθεσία: Gabriela Carrizo & Franck Chartier
Σε συνεργασία με τους ερμηνευτές Jos Baker, Leo De Beul, Eurudike De Beul, Marie Gyselbrecht, Hun-Mok Jung, SeolJin Kim, Simon Versnel
Κοστούμια: Diane Fourdrignier, HyoJung Jang
Σχεδιασμός ήχου: Juan Carlos Tolosa, Raphaëlle Latini, Eurudike De Beul, Yannick Willox
Σχεδιασμός φωτισμών: Ralf Nonn
Κατασκευή σκηνικού: Atelier KVS [Marcel Thumas, Jan Beeck, Patrick Nys, Roger Campens]

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήμερη, του Φ. Ντοστογιέφσκι για 2η σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Έχεις Αργήσει: Το χοροθεατρικό έργο των Αντωνίας Οικονόμου και Παντελή Πιλάβιου στα Τζάμια Κρύσταλλα
ΘΕΑΤΡΟ
Η ηλικία είναι ένα συναίσθημα: Η Λίλα Μπακλέση ερμηνεύει στο ΕΛΕΡ τον βραβευμένο μονόλογο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αρνί: Το υπαρξιακό θρίλερ του Θοδωρή Τσαπακίδη στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Genica: Η παράσταση των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Κουαρτέτοιοι φέρνουν ξανά τη «Σολ Δίαιτα» στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Παρείσακτος» του Κωνσταντίνου Αβράμη επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Το κλουβί με τις τρελές: Το θρυλικό μιούζικαλ ανεβαίνει από τον Γιώργο Βάλαρη στο Θέατρο Βέμπο
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος, του Άγγελου Ανδρεόπουλου για 5η σεζόν στο Θέατρο Καλλιρόης
ΘΕΑΤΡΟ
Όταν σταμάτησα να καταλαβαίνω τον κόσμο: Η νέα, ανατρεπτική παράσταση του Γιώργου Βαλαή έρχεται στο Bios
Θέατρα
Σκρουτζ: Ένα χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Metropolitan The Urban Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος: Το δυστοπικό σύμπαν του Χάξλεϊ ζωντανεύει στο Δίπυλον από την Αικατερίνη Παπαγεωργίου