MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι θέλει να πει ο ποιητής;- «Νιώθω πιο ευάλωτη από ποτέ» Παντελίδης (video)

Ο Παντελής Παντελίδης νιώθει «ευάλωτη». Αυτό κι αν είναι αποκάλυψη! Ο τραγουδιστής που έγινε συνώνυμο της ανοησίας του λαϊκοπόπ εμπορικού τραγουδιού δηλώνει στο τραγούδι του «Παραμυθιάζομαι» ότι είναι μια γυναίκα, ότι νιώθει πιο ευάλωτη από πότε, πως δεν είναι η ίδια όπως κάποτε. Πως έχει έναν εραστή έναν άντρα δειλό, που μπαινοβγαίνει στο κορμί της. Και πως παραμυθιάζεται ο Παντελίδης-πληγωμένη γυναίκα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Αλλά όμως, ενώ παραμυθιάζεται, έχει μέσα της (ο Παντελίδης) και μία σοφία, καθώς ξέρει πολύ καλά τι θα συμβεί. Όμως ενώ το ξέρει, ότι όλα όσα της λέει ο δειλός άντρας είναι παραμύθια, η ίδια το μόνο που θέλει είναι μαζί να τους βρει το πρωί.

Tι έπιασε όμως ξαφνικά έναν βαρύ λαϊκό τραγουδιστή σαν τον Παντέλα Παντελίδη να τραγουδάει σε θηλυκό γένος και να νιώθει ξαφνικά “ευάλωτη“;

Λένε ότι το τραγούδι το έγραψε για την Πάολα, αλλά δεν δέχτηκε αυτή να το πει. Και καθώς φαίνεται το θεωρούσε μεγάλο αριστούργημα ο Παντελίδης και δεν έβρισκε γυναίκα να το τραγουδήσει, αποφάσισε να το πει ο ίδιος.

Και γιατί δεν το άλλαξε, θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς. Γιατί να μην πει «νιώθω πιο ευάλωτος από ποτέ» κτλ. Προφανώς, ο Παντελίδης έβαλε πάνω από τον performer το νόημα του τραγουδιού. Όπως πολλοί γενικά- και κατά την γνώμη μου μάλλον από παρεξήγηση- θεωρεί τις γυναίκες πιο ευάλωτες από τους άντρες. Οπότε θεώρησε ότι το πνεύμα του τραγουδιού ταιριάζει πιο πολύ σε γυναίκα. Κι αφού δεν βρήκε καμιά γυναίκα τραγουδίστρια να καταδεχτεί να τραγουδήσει αυτήν την μελό σάχλα, αποφάσισε να θυσιάσει τον τραγουδιστικό αντρισμό του και να το πει ο ίδιος.

Είναι και καλλιτεχνική άποψη. Πώς ο Ρουβάς έβαλε φούστα; Μήπως ο Μαρκουλάκης δεν έπαιξε Ιοκάστη; Ο Κιμούλης δεν θα παίξει την Μήδεια; Γιατί να μην πει λοιπόν κι ο Παντελίδης «Νιώθω πιο ευάλωτη από ποτέ… ούτε είμαι η ίδια όπως κάποτε».

Επίσης το τραγούδι μιλάει για μια δυσλειτουργική σχέση της “ευάλωτης” με έναν άντρα, που είναι και δεν είναι μαζί της.  «Άντρα δειλέ» χαρακτηρίζει τον εραστή της η ευάλωτη.

Γιατί όμως ο άντρας είναι δειλός; Δύο  μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο άντρας αυτός έχει τον λεγόμενο φόβο της δέσμευσης. Ή δεν τον έχει, αλλά είναι δεσμευμένος με κάποια άλλη. Και τότε είναι δειλός επειδή έχει τον φόβο της αποδέσμευσης. Δεν χωρίζει δηλαδή την άλλη, για να τα φτιάξει με την γυναίκα του τραγουδιού του Παντελίδη.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b