MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
02
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ερωτικά γράμματα στο θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Στο θέατρο “Κάτω απ’τη Γέφυρα” ανεβαίνει το έργο «ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» του Α.R. Gurney, στο οποίο πρωταγωνιστούν η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Νίκος Δαφνής, κάθε Σάββατο στις 9:00 και Κυριακή στις 7:00 μ.μ.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Γιώργος Σμυρνής

Ένα άντρας και μια γυναίκα και δεκάδες γράμματα που ανταλλάσσουν στο διάστημα μιας 50ετίας (1937-1987). Μέσα απ’ αυτά (και μόνο) ο θεατής θα παρακολουθήσει τη ζωή τους από τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα, μέχρι την ενηλικίωση, την σταδιοδρομία, την καριέρα και το ερωτικό πάθος, που κάποια στιγμή θα βιώσουν, έστω και καθυστερημένα.

Εκείνος μικροαστός, σοβαρός, αυτοδημιούργητος, διακεκριμένος δικηγόρος και ανερχόμενος πολιτικός (γερουσιαστής του «συντηρητικού» κόμματος). Εκείνη, πάμπλουτη αριστοκράτισσα, μποέμ ζωγράφος με διεθνή καριέρα, ευάλωτη σε κάθε αδυναμία, αυτοκαταστροφική και έτοιμη να τα διαλύσει όλα για ένα «θέλω».

Με μαεστρία ο Gurney, «κεντάει» (με ακρίβεια στη λεπτομέρεια) αυτό το “ιδιαίτερο» θεατρικό έργο, όπου πλοκή, καταστάσεις και συναισθήματα δεν «παρασταίνονται», αλλά διαβάζονται, σε γράμματα που ο ένας έχει στείλει στον άλλο, με τέτοιο τρόπο που να συνεπαίρνουν και τον πιο επιφυλακτικό θεατή και να τον κάνουν να θυμηθεί – ίσως – τη δική του προσωπική ρομαντική ιστορία, «σκαλίζοντας» μνήμες και ευαισθησίες από καιρό θαμμένες. Ίσως γι’ αυτό, τα «Ερωτικά γράμματα» παίζονται με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έχουν ερμηνευτεί από πολύ σημαντικούς ηθοποιούς (Elisabeth Taylor, Sigourney Weaver, Christopher Reeve, Peter Folk κ.ά).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Α.R. Gurney
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής


Παίζουν: Κάρμεν Ρουγγέρη και Νίκος Δαφνής

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήμερη, του Φ. Ντοστογιέφσκι για 2η σεζόν στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Έχεις Αργήσει: Το χοροθεατρικό έργο των Αντωνίας Οικονόμου και Παντελή Πιλάβιου στα Τζάμια Κρύσταλλα
ΘΕΑΤΡΟ
Η ηλικία είναι ένα συναίσθημα: Η Λίλα Μπακλέση ερμηνεύει στο ΕΛΕΡ τον βραβευμένο μονόλογο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αρνί: Το υπαρξιακό θρίλερ του Θοδωρή Τσαπακίδη στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Genica: Η παράσταση των Ιόλη Ανδρεάδη και Άρη Ασπρούλη επιστρέφει στο Θέατρο Σημείο
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Κουαρτέτοιοι φέρνουν ξανά τη «Σολ Δίαιτα» στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Παρείσακτος» του Κωνσταντίνου Αβράμη επιστρέφει στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Το κλουβί με τις τρελές: Το θρυλικό μιούζικαλ ανεβαίνει από τον Γιώργο Βάλαρη στο Θέατρο Βέμπο
ΘΕΑΤΡΟ
Κοιμώμενος Χαλεπάς… ο Σαλός Άγιος, του Άγγελου Ανδρεόπουλου για 5η σεζόν στο Θέατρο Καλλιρόης
ΘΕΑΤΡΟ
Όταν σταμάτησα να καταλαβαίνω τον κόσμο: Η νέα, ανατρεπτική παράσταση του Γιώργου Βαλαή έρχεται στο Bios
Θέατρα
Σκρουτζ: Ένα χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Metropolitan The Urban Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος: Το δυστοπικό σύμπαν του Χάξλεϊ ζωντανεύει στο Δίπυλον από την Αικατερίνη Παπαγεωργίου