MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ερωτικά γράμματα στο θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα

Στο θέατρο “Κάτω απ’τη Γέφυρα” ανεβαίνει το έργο «ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» του Α.R. Gurney, στο οποίο πρωταγωνιστούν η Κάρμεν Ρουγγέρη και ο Νίκος Δαφνής, κάθε Σάββατο στις 9:00 και Κυριακή στις 7:00 μ.μ.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ένα άντρας και μια γυναίκα και δεκάδες γράμματα που ανταλλάσσουν στο διάστημα μιας 50ετίας (1937-1987). Μέσα απ’ αυτά (και μόνο) ο θεατής θα παρακολουθήσει τη ζωή τους από τα παιδικά τους χρόνια, την εφηβεία και τα πρώτα ερωτικά τους σκιρτήματα, μέχρι την ενηλικίωση, την σταδιοδρομία, την καριέρα και το ερωτικό πάθος, που κάποια στιγμή θα βιώσουν, έστω και καθυστερημένα.

Εκείνος μικροαστός, σοβαρός, αυτοδημιούργητος, διακεκριμένος δικηγόρος και ανερχόμενος πολιτικός (γερουσιαστής του «συντηρητικού» κόμματος). Εκείνη, πάμπλουτη αριστοκράτισσα, μποέμ ζωγράφος με διεθνή καριέρα, ευάλωτη σε κάθε αδυναμία, αυτοκαταστροφική και έτοιμη να τα διαλύσει όλα για ένα «θέλω».

Με μαεστρία ο Gurney, «κεντάει» (με ακρίβεια στη λεπτομέρεια) αυτό το “ιδιαίτερο» θεατρικό έργο, όπου πλοκή, καταστάσεις και συναισθήματα δεν «παρασταίνονται», αλλά διαβάζονται, σε γράμματα που ο ένας έχει στείλει στον άλλο, με τέτοιο τρόπο που να συνεπαίρνουν και τον πιο επιφυλακτικό θεατή και να τον κάνουν να θυμηθεί – ίσως – τη δική του προσωπική ρομαντική ιστορία, «σκαλίζοντας» μνήμες και ευαισθησίες από καιρό θαμμένες. Ίσως γι’ αυτό, τα «Ερωτικά γράμματα» παίζονται με μεγάλη επιτυχία σε όλο τον κόσμο και έχουν ερμηνευτεί από πολύ σημαντικούς ηθοποιούς (Elisabeth Taylor, Sigourney Weaver, Christopher Reeve, Peter Folk κ.ά).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Α.R. Gurney
Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής


Παίζουν: Κάρμεν Ρουγγέρη και Νίκος Δαφνής

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
Το ημερολόγιο ενός τρελού: Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού για 2η χρονιά στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Ζιζέλ: Μια διαδραστική μουσική και χορευτική εμπειρία για παιδιά στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Μακριά νύχτα στη Γη του Νοντ, του Duncan Graham στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα
ΘΕΑΤΡΟ
Άμλετ*, του Ανδρέα Φλουράκη στο Θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Το Ψέμα του Μυαλού, του Σαμ Σέπαρντ στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Ένα Κουκλόσπιτο, του Χένρικ Ίψεν στη Σκηνή Μπέκετ
ΘΕΑΤΡΟ
Mother Tongue: Ένας γυναικείος μονόλογος της Γεωργίας Τσαγκαράκη στο Theatre Of The No
Θεατρικά Νέα
Η «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία - Πρώτες εικόνες από τις πρόβες
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πατέρας, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Καλλιρόης
ΘΕΑΤΡΟ
Αυτή η νύχτα μένει: Η νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ έρχεται στο Βασιλικό Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Τα άνθη του κακού, του Σέρχιο Μπλάνκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου