MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παγωμένη καρδιά των ευτυχισμένων ανθρώπων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης η μουσική παράσταση «Η παγωμένη καρδιά των ευτυχισμένων ανθρώπων».

Monopoli Team

Πρόκειται για μια παράσταση με έργα (μεταξύ άλλων) των Schubert, Chopin, Brahms και Liszt, που πραγματεύεται μια δραματική ιστορία. Στην αφήγηση θα βρίσκεται η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, στο πιανο ο Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, στην επιμέλεια των κειμένων ο Θανάσης Τριαρίδης και στην χορογραφία ο Κώστας Γεράρδος.

Υπόθεση: Ένας περιπλανώμενος πρίγκιπας γυρεύει ένα μεγάλο μυστικό που θα λυτρώσει τη ρημαγμένη χώρα του. Μαζί με έναν τσιγγάνο μουσικό, γυρίζει σε μέρη άγνωστα. Όνειρα θανάτου, απελπισία, ξόμπλια αρχαίων εφιαλτών. Ώσπου φτάνουν στην Πολιτεία των Ευωδιών. Εκεί ο πρίγκιπας Ιωάννης κλέβει μια παγωμένη νυχτερίδα. Αυτή ίσως μπορέσει να οδηγήσει το λαό του στην ευτυχία.
Επιστρέφοντας στη χώρα του, ο Ιωάννης κηρύσσει τον Καιρό της Αιώνας Ευτυχίας.

Η Λυκοφωλιά γίνεται τώρα Ευημερία και εγκαθιδρύονται οι αρχές της Ευτυχίας. Η πριγκίπισσα Άννα αυτοκτονεί την ίδια ώρα που η θλίψη, η νοσταλγία και ο θάνατος καταργούνται. Μα στην πραγματικότητα επιβάλλεται ο πιο απόλυτος Θάνατος – ακριβώς γιατί, όταν η ευτυχία σού δωρίζεται χωρίς να την κερδίσεις με αντίτιμο δάκρυα, αίμα, θλίψη και θυσία, τότε ισοδυναμεί με την αιωνιότητα του Θανάτου. Ο πρίγκηπας Ιωάννης και ο λαός του είναι πια απόλυτα ευτυχισμένοι, αθάνατοι – κι όμως πιο νεκροί απ’ τουςνεκρούς.
Απομένει μόνο ένας γέρος τσιγγάνος που η καρδιά του καίει σαν πυρακτωμένο κάρβουνο…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κείμενο
Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος


Παίζουν: Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b