MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Έφη. Από το Ευτυχία, στο θέατρο Αποθήκη

Ο Φώτης είναι γύρω στα 45. Ζει ακόμα με την μητέρα του στην Τούμπα, είναι φορτηγατζής και ΠΑΟΚ. Ζει “στο πλάι” της ζωής που ονειρεύτηκε, στο σύνορο τού μέσα και του έξω. Η παράδοξη επανασύνδεσή του με τον μεγάλο έρωτα των νεανικών του χρόνων, τότε που η ζωή θα μπορούσε να είχε σχεδιαστεί αλλιώς, ανατρέπει τον ευάλωτο κόσμο του.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο Φώτης είναι αντιμέτωπος με την πιο μεγάλη “κρίση” της ζωής του: με την αφήγηση διατρέχει τις στιγμές-ορόσημα του παρελθόντος του, ως υλικό ανάμνησης αλλά και ως συνειρμούς, που ορίζονται από την επιθυμία, καθώς και, κυρίως, από την ανάγκη. Θέλει να συνεχίσει, αναρωτιέται αν ξέρει πώς, αλλά δεν φοβάται να ζήσει. Ο χρόνος τελικά θα τον προφτάσει;

Ο Φώτης συμπυκνώνει κομμάτια όλων μας: από τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες που έρχεται η στιγμή να “εξοφλήσουμε”, τις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε, τους φόβους και τους δισταγμούς, τις σεισμικές δονήσεις της απώλειας, τους εγκλωβισμούς σε σχήματα, ως τη λαχτάρα για το παρακάτω, ψάχνοντας, μέσα από τις ανατροπές τα νήματα της ζωής που υφαίνουν την συνέχεια και την ελπίδα. Την συμφιλίωση με τον εαυτό, τους άλλους, με την ουσία της ζωής.

Όσον αφορά την μουσική του έργου και ειδικά για τη παράσταση αυτή, έχει γίνει μια εξαιρετική καλλιτεχνική συνάντηση. Ο Χρήστος Νικολόπουλος εμπιστεύθηκε την μουσική του στον Γιάννη Πλούταρχο, ο οποίο ερμηνεύει μοναδικά το ομώνυμο τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για το έργο, σε στίχους του Δημήτρη Τσάφα. 

Ο θεατρικός μονόλογος “Έφη. Από το Ευτυχία.” της ψυχολόγου–ψυχοθεραπεύτριας Κατερίνας Μαγγανά, τον οποίο ερμηνεύει ο Θανάσης Ευθυμιάδης σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση, γεννήθηκε στα πλαίσια του βιωματικού εργαστηρίου “Δραματοθεραπεία και Δημιουργική γραφή”, κατά τις  εργασίες του συνεδρίου “Τέχνη & Ψυχιατρική” (Χανιά, Μάιος 2010), τις οποίες η συγγραφέας παρακολούθησε ως σύνεδρος, στα πλαίσια της επαγγελματικής της δραστηριότητας.

Συντελεστές
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Ευθυμιάδης, Κλήμης Εμπέογλου
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Παραγωγός: Κώστας Σπυρόπουλος

Διεύθυνση
Σαρρή 40, Ψυρρή

Τηλέφωνο
210 3253153

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/dWS0iIpRiZA” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κατερίνα Μαγγανά
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης


Παίζουν: Θανάσης Ευθυμιάδης, Κλήμης Εμπέογλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b