MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μέχρι και το CNN παίζει Βαξεβάνη!

Χαμός σε διεθνές επίπεδο έχει γίνει με την “λίστα Lagarde”. Ακόμα και το CNN, αυτό το παγκόσμιο ειδησεογραφικό δίκτυο, ασχολήθηκε με την υπόθεση της δημοσίευσης από το περιοδικό Hot Doc μιας λίστας, την οποία παρουσιάζει ώς τη λίστα Lagarde, αλλά και την σύλληψη του εκδότη του περιοδικού και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το CNN σε ρεπορτάζ του μίλησε για την σύλληψη Βαξεβάνη, για την λίστα Lagarde, την οποία ο δημοσιογράφος έβγαλε στην δημοσιότητα. Επίσης, φιλοξένησε και δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη στην κάμερα του τηλεοπτικού δικτύου, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά ότι έκανε την δουλειά του ως δημοσιογράφος, δημοσιοποιώντας την λίστα αυτή.

Γιατί όμως το θέμα Βαξεβάνη παίζει τόσο ψηλά στην ειδησεογραφική ατζέντα του CNN, αλλά και άλλων παγκόσμιας εμβέλειας μέσων. Προφανώς παίζει ρόλο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη λίστα ονομάζεται λίστα Lagarde. Το όνομα της διευθύντριας του ΔΝΤ έχει παγκόσμια ακτινοβολία, καθώς επηρεάζει τις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Δεν πρέπει επίσης να παραγνωρισθεί το γεγονός ότι η δημοσιοποίησή της συνδυάζεται και με σύλληψη δημοσιογράφου, κάτι που επίσης (αν και όχι από μόνο του) κάνει ένα θέμα καυτό.

Θεωρώ, όμως, ότι είναι κυρίως η οικονομική κρίση της Ελλάδας, που βάζει θέματα οικονομικής διαχείρισης ψηλά στη θεματολογία των διεθνών μέσων. Καθώς οι οικονομίες των χωρών είναι αλληλένδετες και τεράστια συμφέροντα παίζονται στο κατά πόσον οι χώρες της Ευρωζώνης θα βγουν γρήγορα ή αργά από την οικονομική κρίση, για να επανέλθει η σταθερότητα στην παγκόσμια οικονομία, σημαντικά θέματα που αφορούν την Ελλάδα θα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων.

Όσο ευημερούσαμε, ήμασταν αδιάφοροι. Τώρα που καταρρέουμε, είμαστε πρώτο θέμα! Ακούγεται οξύμωρο, αλλά είναι γεγονός!

Γιώργος Σμυρνής


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b