MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μιχάλης Ρέππας: Το να καίγεται η πατρίδα σου κι εσύ να κάνεις κάτι για τη μοναξιά των ανθρώπων στο θέατρο, μου φαίνεται ανεπίκαιρο!

Το “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα” επικαιροποιείται από τους Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου και γίνεται “Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα” στην νέα και πολύ αλλαγμένη εκδοχή του θεατρικού έργου που έκανε μεγάλη επιτυχία πριν από 16 χρόνια.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στον Ιανό, για την παράσταση αυτή, που ανεβαίνει στην Πειραιώς 131. Όπως μας ενημέρωσαν, το 1996, οι Παπαθανασίου και Ρέππας παρουσίασαν την κωμωδία “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα” στον απόηχο του Ωνασείου, αν θυμάστε την περιπετειώδη περίοδο της διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. Ήταν μια τρελή φάρσα με θέμα τη διαπλοκή και τις σκοτεινές δοσοληψίες στο πολιτικό παρασκήνιο.

Όπως παραδέχθηκε ο Μιχάλης Ρέππας, ξαναδιαβάζοντας το “Βγάλ’ τον Υπουργό απ’ την πρίζα”, το σκηνοθετικό- συγγραφικό δίδυμο δεν έμεινε ικανοποιημένο και θεώρησε ότι θα πρέπει να αλλάξει το έργο αρκετά – εξ ου και ο νέος τίτλος. Και μας υπόσχεται μια πολύ διαφορετική και ανανεωμένη παράσταση, ιδίως στο δεύτερο μέρος, που όπως παραδέχεται και ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, είναι τελείως αλλαγμένο.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Ρέππας δήλωσε ότι τον τελευταίο καιρό η κύρια επιρροή των δύο συγγραφέων-σκηνοθετών είναι ο πολιτικός προσανατολισμός. “Εγώ με τον Θανάση προσανατολιζόμαστε σε πολιτικές κωμωδίες. Το να καίγεται η πατρίδα σου κι εσύ να κάνεις κάτι για την μοναξιά των ανθρώπων, μου φαίνεται κάπως ανεπίκαιρο…”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης και συγγραφέας, που μετά από 10 χρόνια θα ξαναγίνει σε αυτή την παράσταση και ηθοποιός.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος ερμηνεύει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική κωμωδία, ρωτήθηκε κατά πόσον έχει επηρεαστεί από τον νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Αντωνόπουλος απάντησε ότι ένας ηθοποιός είναι και παρατηρητής της ζωής και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον έχει δει πολλές φορές στην τηλεόραση. “Είναι σχεδόν αδύνατον να παιχθεί αυτός ο ρόλος. Ειδικά αυτός ο αρχηγός είναι πάρα πολύ δύσκολος, έως ακατόρθωτος”, δήλωσε με νόημα ο ηθοποιός.

Η υπόθεση του «ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ» είναι η εξής: Γύρω από το μηχάνημα που κρατάει νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας, εκτυλίσσεται μια φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής με ένα και μόνο σκοπό: Να μην αλλάξει τίποτα. Το πολιτικό παρασκήνιο απεργάζεται, για ίδιον όφελος πάντα, κάθε είδους σενάρια, που στοχεύουν στο να μην αλλάξει τίποτα στην χώρα.

Επτά γελοίοι χαρακτήρες –η σύζυγος του πρωθυπουργού (Χρυσούλα Διαβάτη), η ερωμένη του, μια Ινδή πριγκίπισσα (Σοφία Μουτίδου), η κόρη του (Βάσω Λασκαράκη), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ο κουτοπόνηρος Ινδός υπηρέτης του (Μιχάλης Ρέππας), ο υπουργός Αμύνης (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ο γραμματέας του (Φώτης Σπύρος)– κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές. Και όλο αυτό το ένοχο παρασκήνιο το φορτώνουν στην πλάτη ενός αθώου υδραυλικού (Δημήτρης Λέκκος).

«ΒΑΛ’ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΡΙΖΑ». Μια κωμωδία για έναν κόσμο που φροντίζει – με εγκληματικό κάποιες φορές τρόπο- να κρατάει τα προσχήματα και να μην κάνει τίποτα σε μια στιγμή που επιτέλους κάποιοι πρέπει να μπουν στην πρίζα για να γίνει κάτι.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b