MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Fred Lupo στο Booze Cooperativa

Aπό την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μια performance κίνησης και λόγου για το αίσθημα του φόβου βασισμένη σε τρία κλασσικά παραμύθια ( Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη και η μικρή Γοργόνα ), στο Βooze Cooperativa.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Χιονάτη και η μικρή Γοργόνα μετασχηματίζονται από παραμυθικές ηρωίδες σε ανθρώπινες φιγούρες, βασανισμένες από διογκωμένα πάθη με κοινό παρονομαστή τον φόβο.

Συντελεστές
Κείμενο: Βελέντζα Καλλιρρόη
Σκηνοθεσία: Βελέντζα Καλλιρρόη, Σοφία Ορφανού
Παίζουν: Καλλιρρόη Βελέντζα, Βερόνικα Τουρσιάδου, Βασιλική Λαθύρη, Νίκος Λεκάκης
Μουσική: Ιωάννης Παπαϊωάννου
Σκηνικά-κοστούμια-φώτα: Καλλιτεχνική ομάδα ΖΙΖ

Καλλιρρόη Βελέντζα
Η Καλλιρρόη Βελέντζα γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Το 2005 αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Φιλοσοφική σχολή, στο Τμήμα Θεατρικών σπουδών απ’όπου αποφοίτησε το 2009 (υπότροφος ΙΚΥ 2005-2006). Συνέχισε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πρόγραμμα σπουδών ‘Πολιτισμική διαχείριση’ του τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού’ του Παντείου Πανεπιστημίου (2009-2011) και στη συνέχεια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών MA in Performance Making του Goldsmiths College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (2010-2011). Τώρα συνεχίζει την Θεατρική της εκπαίδευση στην Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Το 2009 σκηνοθετεί την ταινία μικρού μήκους ‘Ονειροβάτης’ με την οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ Δράμας, στο φεστιβάλ ‘L’alterntiva’ της Βαρκελώνης και άλλα εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μία σειρά παραστάσεων σε Αθήνα και Λονδίνο βασισμένες στην πρώτη ύλη που παρέχουν τα παραμύθια αλλά και πρωτότυπου περιεχομένου. Τέλος έχει συνεργαστεί με την Σοφία Ορφανού για την παράσταση ‘ΖΙΖ’ που πήρε μέρος στο Φεστιβάλ ‘Τα 12 Κουπέ’ στο Τρένο του Ρουφ τον Μάιο του 2012.

Βερόνικα Τουρσιάδου
Η Βερόνικα Τουρσιάδου γεννήθηκε το 1993 στην Γεωργία και μεγάλωσε στην Κύπρο. Το 2011 αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου Πάφου. Συνεχίζει τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ παράλληλα φοιτά στην Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Η θεατρική της εκπαίδευση ξεκίνησε στο Γυμνάσιο παίρνοντας μέρος σε αρκετές παραστάσεις με διαγωνιστικό χαρακτήρα στα πλαίσια προγραμμάτων του Θ.Ο.Κ.. Συνεχίστηκε και στο Λύκειο ενώ άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο Θεατρικό Ινστιτούτο Πάφου του Μιχάλη Γεωργίου. Έχει συνεργαστεί με Βουλγάρικο Θίασο για την όπερα ‘Lakme’ καθώς επίσης έχει δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του κινηματογράφου για ταινία μεγάλου μήκους του Σταύρου Παπαγεωργίου όπως και για ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Τέλος έχει συμμετάσχει σε παράσταση της θεατρικής ομάδας ‘ΖΙΖ’ στο ομώνυμο έργο για το φεστιβάλ ‘Τα 12 Κουπέ’ στο Τρένο του Ρουφ τον Μάιο του 2012.

Νίκος Λεκάκης
Ο Νίκος Λεκάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 όπου και μεγάλωσε. Το 2011 αποφοίτησε από το 12ο Γ.Ε.Λ Πειραιά. Τώρα συνεχίζει τις σπουδές του στο Τ.Ε.Ι Αθήνας στο τμήμα φωτογραφίας και οπτικοακουστικών μέσων, ενώ παράλληλα φοιτά και στην Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Παρακολουθεί μαθήματα ορθοφωνίας από την Αντέλα Μέρμηγκα. Έχει συμμετάσχει σε σχολικές παραστάσεις διαγωνιστικού χαρακτήρα όπως ”Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο” και ”Μιας πεντάρας νιάτα”. Έχει συνεργαστεί με την θεατρική ομάδα ‘ΖΙΖ’ για την ομώνυμη παράσταση στα πλαίσια του φεστιβάλ ‘Τα 12 κουπέ’ στο Τρένο του Ρουφ τον Μάιο του 2012. Τέλος δραστηριοποιείται και στον χώρο του σύγχρονου χορού λαμβάνοντας μέρος στην χορευτική παράσταση του Art Factory τον Ιούλιο του 2012 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Βασιλική Λαθύρη
Η Βασιλική Λαθύρη γεννήθηκε το 1986 στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Το 2004 αποφοίτησε από το 2ο Τ.Ε.Ε. Αγρινίου με ειδίκευση στην διακοσμητική εσωτερικών χώρων. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, Τ.Ε.Ι Ηπείρου στην Άρτα, με ειδίκευση στο κανονάκι. Η θεατρική της εκπαίδευση ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια με ένα κύκλο παραστάσεων στην Α.Θ.Ο.Α. (Ανεξάρτητη Θεατρική Ομάδα Άρτας). Από το 1999 έως και σήμερα, είναι ενεργό μέλος στην Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου με ειδίκευση στο σαξόφωνο (alto, soprano). Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2009-2010 συνεχίζει τις σπουδές της σε ένα εξάμηνο πρόγραμμα σπουδών στο I.T.U. (Istanbul Technical University) στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης έχει δραστηριοποιηθεί και στον χώρο του κινηματογράφου για μια ταινία μεγάλου μήκους αλλά και στον χώρο της δισκογραφίας καθώς έχει στο ενεργητικό της τρείς ηχογραφήσεις με σαξόφωνο και κανονάκι. Τέλος από το 2010 μένει μόνιμα στην Αθήνα όπου και συνεχίζει την Θεατρική της εκπαίδευση στην Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Σοφία Ορφανού
Η Σοφία Ορφανού γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Τήνο. Το 2007 αποφοίτησε από το Γ.Ε.Λ Τήνου και συνέχισε τις σπουδές της στο θυγατρικό κολλέγιο του Middlesex University of London στην Αθήνα (Α.Κ.Τ.Ο) στον κλάδο του Interior Architecture and Design. Έχει εμπλακεί από πολύ μικρή με τον χώρο της μουσικής και πιο συγκεκριμένα με το Πιάνο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές μουσικοθεατρικές παραστάσεις της Γιάννας Ακριβοπούλου σε Ελλάδα και Εξωτερικό (2002-2010).Το 2010 άρχισε η θεατρική της εκπαίδευση μ’ ένα κύκλο μαθημάτων υποκριτικής (Δημήτρης Λιγνάδης, Κοραλία Καράντη κ.α) καθώς επίσης παρακολούθησε αρκέτα σεμινάρια όπως ‘Physical Theater’ με εισηγητή τον Marcelo Magni ώσπου το 2011 ξεκίνησε να φοιτά στην Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σύγχρονου χορού από την Λίλα Ζαφειροπούλου και την Άρτεμις Ιγνατίου. Το 2011 συμμετέχει σε κινησιολογική παράσταση της Λίλας Ζαφειροπούλου στο θέατρο Ήβη. Τέλος έχει συνεργαστεί με την Καλλιρρόη Βελέντζα για την παράσταση ‘ΖΙΖ’ που πήρε μέρος στο Φεστιβάλ ‘Τα 12 Κουπέ’ στο Τρένο του Ρουφ τον Μάιο του 2012.

Ιωάννης Β. Παπαϊωάνου
Συνθέτης μουσικής και sound designer για εικόνα και παραστατικές τέχνες καθώς και μουσικής για ορχήστρα, ο Ιωάννης Παπαϊωάννου, γεννημένος στην Αθήνα το 1981, απέκτησε δίπλωμα jazz μουσικής στα κρουστά από το Ωδείο Φ.Νακας το 2002. Παράλληλα ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο μαθημάτων μουσικής τεχνολογίας στο ίδιο ωδείο (2004-2006) γνωρίζοντας το sound design. Το 2010 θα παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Musical Theatre” του παν/μιου του Λονδίνου στο Goldsmiths College. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής (τμήμα Θεολογίας) του Παν/μιου Αθηνών και κατέχει τον μεταπτυχιακό τίτλο “Πολιτισμική Διαχείριση” από το τμήμα Μέσων, Πολιτισμού και Επικοινωνίας του Πάντειου Πανεπιστήμιου. Ασχολείται ενεργά και επαγγελματικά από το 2007 με την διαχείριση μουσικού περιεχομένου (διοργάνωση γεγονότων, φεστιβάλ, έκδοση μουσικών έργων, μάρκετινγκ καλλιτεχνών κ.λπ.) μέσα από την ομάδα “Postbloo Music Communication, Live & Festivals” της οποίας αποτελεί συν-ιδρυτής.

Έργα του
Πρωτότυπη σύνθεση για την μικρού μήκους ταινία “Ονειροβάτης” της Καλλιρρόης Βελέντζα (2008). Συμμέτοχη στο φεστιβάλ Δράμας 2008.
Πρωτότυπη σύνθεση μουσικής και sound design για την performance “Visble Difference” των Καλλιρρόη Βελέντζα και Janette Fraud για το Goldsmiths
College του παν/μιου του Λονδίνου (2011)
Πρωτότυπη σύνθεση μουσικής και sound design για την site specific performance “11:16” ομάδας σπουδαστών του Goldsmiths College στο Λονδίνο για συρμό του τρένου με κατεύθυνση από Deptford προς London Bridge της Southeastern (2011).
Πρωτότυπη σύνθεση μουσικής για την performance “ΖΙΖ” της Καλλιρρόης Βελέντζα και Σοφίας Ορφανού στα πλαίσια του φεστιβάλ “Τα 12 κουπέ” (2012) 

Ημέρες παράστασης: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη
Ώρα έναρξης 9:30μμ
Διάρκεια: 45 λεπτά
Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητικό 7 ευρώ  

Διεύθυνση 
Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα

Τηλέφωνο
2103240944

www.boozecooperativa.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Βελέντζα Καλλιρρόη
Σκηνοθεσία: Βελέντζα Καλλιρρόη, Σοφία Ορφανού


Παίζουν: Καλλιρρόη Βελέντζα, Βερόνικα Τουρσιάδου, Βασιλική Λαθύρη, Νίκος Λεκάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b