MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καταραμένη κρίση!- Αδέσποτες Ferrari και άλλα supercars σαπίζουν σε αεροδρόμιο

Η κρίση χτυπάει και τους φτωχούς και τους πλούσιους. Άλλος χάνει τη δουλειά του, άλλος το σπιτάκι του και άλλος την Ferrari του. Στο αεροδρόμιο του χλιδάτου Ντουμπάι υπάρχει ένας τεράστιος χώρος, που λειτουργεί σαν νεκροταφείο παρατημένων αυτοκινήτων, από τους ιδιοκτήτες τους που χρεωκόπησαν από την κρίση.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Ανάμεσα σε αυτά και μια Enzo Ferrari. Το ότι βρέθηκε εκεί ήταν αξιοπερίεργο, διότι έχουν βγει πολύ λίγα κομμάτια (μόλις 399), τα οποία έχουν δοθεί σε εκλεκτούς (και κατά συνέπεια πάμπλουτους) πελάτες της Ferrari. Για να μπει κάποιος στη λίστα αναμονής, έπρεπε να έχει αγοράσει άλλες δύο Ferrari. Πάντως, όπως αποδείχθηκε, αυτός που την άφησε εκεί δεν ήταν ο ιδιοκτήτης της, αλλά η αστυνομία, που είχε την φαϊνή ιδέα να αφήσει εκεί, να σαπίζει, ένα αυτοκίνητο που εύκολα πιάνει σε δημοπρασία πάνω από 800 εκατ. ευρώ ακόμα και μεταχειρισμένη στο Ντουμπάι. Το αυτοκίνητο έχει κατασχεθεί από τις αρχές, για να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο σε δίκη και δεν προορίζεται να πουληθεί ή να γίνει παλιοσίδερα, όπως τα άλλα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στον ίδιο χώρο.

Πέρα όμως από την Enzo, υπάρχει ακόμα μια Ferrari, στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, που λειτουργεί ως μάντρα ακριβών αυτοκινήτων, που  έχουν μείνει να σαπίζουν, με τα κλειδιά πάνω στην μίζα. Δεκάδες Jaguar, BMW και Mercedes έχουν μείνει εκεί στο αεροδρόμιο. Οι κάτοχοί τους ήταν δυτικοί επιχειρηματίες που έκαναν επενδύσεις στην περιοχή, αλλά είχαν μεγάλα χρέη. Θα ήθελαν να τα βγάλουν στο σφυρί, για να πληρώσουν κάποιους από τους λογαριασμούς τους. Αλλά αυτό παίρνει χρόνο και προτίμησαν να τα παρατήσουν απλά και να φύγουν. Τα χρέη τους ήταν τόσα, που έπρεπε να εγκαταλείψουν τη χώρα επειγόντως και μαζί τις αμαξάρες τους.

 Ούτε όμως και οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν πολλά από αυτά τα πανάκριβα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον ούτε στο Ντουμπάι το γεμάτο πετρέλαιο για αυτά.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b