MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι θα δούμε στις θεατρικές σκηνές τη σεζόν 2012-2013

Νέες φιλόδοξες παραγωγές, μιούζικαλ με ηχηρά ονόματα, κλασικές κωμωδίες για… όλη την οικογένεια αλλά και αρκετές επαναλήψεις των «σίγουρων χαρτιών» που έκαναν καλά ταμεία πέρσι αλλά και παλαιότερα, επιφυλάσσει για τους θεατρόφιλους η νέα σεζόν. Παράλληλα το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό ρεπερτόριο με επίκεντρο την πολυσυζητημένη «Οδύσσεια», που φέρνει και πάλι τον Bob Wilson στην Ελλάδα. Παρόλο που ο χάρτης των παραστάσεων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς οι ανακοινώσεις των θεάτρων έρχονται… «διστακτικά», έχουμε μια πρώτη γεύση για το τι θα δούμε φέτος.Επιμέλεια: Μάρη Τιγκαράκη

author-image Μάρη Τιγκαράκη

ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΜΕ… ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ!
Το πασίγνωστο και πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Chicago» είναι η νέα μεγάλη παραγωγή που θα φιλοξενήσει από τις 27 Οκτωβρίου το ΠΑΛΛΑΣ. Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής, έχει ένα εντυπωσιακό καστ που αποτελείται από τους: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Αντώνη Λουδάρο, και σε ρόλο-έκπληξη την… Μαρινέλλα!

Το Μάρτιο του 2013, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί και πάλι -22 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της- η ροκ όπερα «Δαίμονες» του Νίκου Καρβέλα και του Σταύρου Σιδερά, με την Άννα Βίσση να ηγείται πολυμελούς ομάδας ηθοποιών και τραγουδιστών. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα και η σκηνογραφική επιμέλεια του Μανόλη Παντελιδάκη.

Μετά από 3 χρόνια απουσίας από την αθηναϊκή θεατρική σκηνή, ο Τάκης Ζαχαράτος επιστρέφει φέτος δυναμικά στο θέατρο ΑΛΙΚΗ σ’ ένα one man show με τίτλο «Ι am what I am». Με το δικό του στυλ ο δημοφιλής performer αλλάζει πρόσωπα και φέρνει στη σκηνή διάσημες καλλιτέχνιδες και πρόσωπα της showbiz, από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Edith Piaf μέχρι τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Αντώνη Κανάκη!

ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΩΜΩΔΙΕΣ
Στο θέατρο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ θα ανέβει η αγαπημένη κωμωδία των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με τους Σπύρο Παπαδόπουλο, Κατερίνα Παπουτσάκη, Ταξιάρχη Χάνο, Τζένη Μπότση κ.ά.

Η κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου και του Χρήστου Γιανακόπουλου «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο στο ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τη Βίκη Σταυροπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
Στη ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ φιλοξενούνται οι Blitz (31 Οκτωβρίου – 18 Νοεμβρίου) με τη νέα τους παραγωγή «Late Night». Επίσης η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθετεί τον «Kαλό άνθρωπο του Σετσουάν» του Μπρεχτ (23 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 2013) με τη Στεφανία Γουλιώτη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το θέατρο ΠΟΡΕΙΑ θα παρουσιάσει το νέο έργο της Αμερικανίδας συγγραφέως Sarah Ruhl, «Ευρυδίκη» ή «Ένα μιούζικαλ στον Άδη», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και με έναν ιδιαίτερα δυναμικό θίασο πρωταγωνιστών: Κόρα Καρβούνη, Λαέρτης Μαλκότσης, Κώστας Γάκης, Γιώργος Νταλιάνης, Σωκράτης Πατσίκας.

Στο ΘΗΣΕΙΟΝ από τις 12 Νοεμβρίου θα παρουσιαστεί το χιουμοριστικό σπονδυλωτό έργο του Ντάριο Φο, «Mistero Buffo». Η παράσταση αυτή θα είναι η πρώτη δουλειά της νεοσύστατης ομάδας Επτάρχεια του σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλου με τους μόνιμους συνεργάτες του, ηθοποιούς Άννα Καλαϊτζίδου, Άννα Μάσχα, Κώστα Μπερικόπουλο, Αργύρη Ξάφη, Θάνο Τοκάκη, Γιώργο Χρυσοστόμου.

Τη νέα κωμωδία του Άκη Δήμου «Όθων και Ποθούλα» θ’ ανεβάσει στο θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ ο Σταμάτης Φασουλής, με τον ίδιο να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί του οι Σοφία Φιλιππίδου, Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης, και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα!

Στο ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ θα παρουσιαστεί ο «Ο Πατέρας» του Στρίντμπεργκ, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Λιλής Μελεμέ, με τους: Γιάννη Φέρτη, Μαρίνα Ψάλτη, Έρση Μαλικένζου, Δημήτρη Μυλωνά κ.α. Επίσης, συμμετέχοντας στα 200 χρόνια από τη γέννηση του Καρόλου Ντίκενς, στην Παιδική Σκηνή της οδού Φρυνίχου θα ανέβει το έργο «Όλιβερ Τουϊστ», σε σκηνοθεσία του Κωστή Καπελώνη.

Στο ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ ο Άκις Βλουτής ξανασυνεργάζεται με τη σκηνοθέτιδα Άντζελα Μπρούσκου, και παρουσιάζουν το περίφημο «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μίλλερ. Στον ίδιο χώρο ο Δημήτρης Λιγνάδης, θα σκηνοθετήσει το «Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» του Όσκαρ Ουάιλντ (Φεβρουάριος 2013). Επίσης το άκρως ενδιαφέρον «Medea Manhattan» της Ντέα Λόερ θα σκηνοθετήσει η Έφη Θεοδώρου με την Ιωάννα Παππά.

Το κλασικό έργο του Τζων Πρίσλεϋ «Ο Επιθεωρητής έρχεται», θ΄ανεβάσει στο θέατρο ΙΛΙΣΙΑ ο Γρηγόρης Βαλτινός. Μαζί του θα είναι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, στον ρόλο του Επιθεωρητή, αφού στο συγκεκριμένο ανέβασμα θα επιχειρηθεί μια διαφορετική ανάγνωση του έργου, με ένα νεαρότερο πρωταγωνιστή στον ομώνυμο ρόλο.

Στο θέατρο ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ο Γιώργος Καραμίχος σκηνοθετεί την ανατρεπτική κωμωδία του Ντάριο Φο «Γυναίκα από σύμπτωση: Ελισάβετ» με την Μάρω Κοντού στον κεντρικό ρόλο.

Στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου ΠΡΟΒΑ θα παρουσιαστεί από τα μέσα Οκτωβρίου το νέο έργο του Παναγιώτη Μέντη, «Ρόζα», σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα, μουσική Σταμάτη Κραουνάκη, με τη Μαίρη Ραζή στον ομώνυμο ρόλο.

Στο θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ θα παρουσιάζεται από τον Οκτώβριο του 2012, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το ψυχολογικό θρίλερ «Ακρότητες» του Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε, σε σκηνοθεσία Έφης Μουρίκη.

Το ΤΗΕΑΤROVICTORIA παρουσιάζει από τον Νοέμβριο τη ντανταϊστική κωμωδία του Ευγένιου Ιονέσκο, η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού.

ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ θα δούμε το έργο του Καναδού Étienne Lepage «το Kαβούκι του Eλέφαντα» σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη με τον Μάνο Βακούση στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης θα φιλοξενηθεί η χοροθεατρική ομάδα Πινέζα η οποία παρουσιάζει τη χορογραφία «Show B…»

Στο θέατρο ΔΙΑΧΡΟΝΟ, θα φιλοξενηθεί το άπαιχτο έργο του Γιώργου Βασιλειάδη «Μέσα σου».

To STUDIO ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή «Διομήδης Φωτιάδης» δίνει βήμα στους απόφοιτους και στους μαθητές της σχολής, για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, θα παρουσιάζονται παράλληλα από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβριο του 2012, τα έργα, «Η Τελετή» του Παύλου Μάτεση και «Η νύχτα των δολοφόνων» του Κουβανού συγγραφέα, Χοσέ Τριάνα. Επίσης, η παράσταση «Δύο Θεοί» του Λένου Χρηστίδη, θα παρουσιαστεί σε μικρή περιοδεία στην Ελλάδα, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου 2012.

Στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου ΆΝΕΣΙΣ θα παρουσιάζεται η παράσταση «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιαν Φρίελ, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Ευδοκία Ρουμελιώτη, Γιώργο Πυρπασοπούλο και Δημήτρη Καραμπέτση. 

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ θα παρουσιαστεί η performance «Μητροκτονία: Η συμβολική της στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή» και η παράσταση «Άραβες Ποιητές: Η σοφία και η μαγεία της αραβικής ποίησης», μια ενδιαφέρουσα απόδοση στίχων της αραβικής ποίησης που θα συνοδεύεται από μουσική από παραδοσιακά όργανα της ανατολής.

Η Μουσικός και performer Violet Louise παρουσιάζει από 1η Δεκεμβρίου στο Θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ, την παράσταση «Γράμματα στα Κοριτσάκια». Μια music performance για τη σκοτεινή πλευρά της δημιουργίας, βασισμένη στις μυστικές επιστολές του Lewis Carroll, συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, σε ανήλικα κορίτσια.

Στο θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ η ομάδα ΝΑΜΑ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Ουρουγουανού συγγραφέα Σέρχιο Μπλάνκο «Κίεβο» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Μια παράσταση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα εναλλάσσονται η Καρυοφυλιά Καραμπέτη και η Φιλαρέτη Κομνηνού.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ… ΣΙΝΕΦΙΛ
Από τις 30 Νοεμβρίου θα παιχτεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ το θεατρικό έργο του Αλμπερτ Όστερμάγιερ που βασίζεται στην πολυβραβευμένη αριστουργηματική γερμανική ταινία του Φλόριαν Χένκελ Φον Ντόνερσμαρκ «Οι Ζωές των Άλλων». Η σκηνοθεσία είναι της Αλίκης Δανέζη-Knutsen. Πρωταγωνιστούν οι: Άννα Μάσχα, Μανώλης Μαυροματάκης, Φάνης Μουρατίδης κ.ά.

Στο θέατρο ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την παράσταση «Κράμερ εναντίον Κράμερ» σε απόδοση της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, σκηνοθεσία της Ελένη Σκότη με τους Δημήτρη Αλεξανδρή και Μαρία Ζορμπά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Από τα τέλη Οκτωβρίου στο θέατρο ΛΑΜΠΕΤΗ θ’ ανέβει η παράσταση «Άνδρες έτοιμοι για όλα». Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας “Full Monty”. Την απόδοση και τη σκηνοθεσία ανέλαβαν οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας ενώ στο ανδρικό στριπτίζ θα δούμε τους Κώστα Κόκλα, Θανάση Ευθυμιάδη, Κώστας Ευριπιώτη, Γιάννη Τσιμιτσέλη κ.α.

Από τις 26 Σεπτεμβρίου και μόνο για 2 εβδομάδες στο ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ θα ξαναπαιχτεί η παράσταση «Lautreamont – Maldoror»  της ομάδας bijoux de kant. Στις 20 Δεκεμβρίου θα δούμε την νέα παραγωγή της ομάδας, με τίτλο «Είσαι σκοπός και γύρω σου χορεύουν τσοπανόσκυλα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη και Μουσική Κώστα Δαλακούρα. Πρόκειται για μια σύνθεση κειμένων του σπουδαίου έλληνα λογοτέχνη Γιώργου Ιωάννου.

Στο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ STUDIO η ομάδα σωματικού θεάτρου “Χα” (1ο βραβείο bob festival 2011 στην κατηγορία scratch με την παράσταση Αστραξίδι) θα παρουσιάσει την νέα της δουλειά στην οποία πρωταγωνιστούν έλληνες σουπερ ήρωες που τρώνε τη δυναμωτικό γλυκό περγαμότο από τη γιαγιά τους για να πάρουν σούπερ δύναμη!

ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ
Στο Θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ της οδού Κοδριγκτώνος ο Άγγελος Αντωνόπουλος θα ερμηνεύσει το μονόλογο «Γαλιλαίο» που αφηγείται τον Βίο του Γαλιλαίο Γαλιλέι, τη σύγκρουσή του επιστήμονα με τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής του αλλά και με την καθολική εκκλησία. Η σκηνοθεσία είναι του Σταύρου Σ. Τσακίρη.

Στο θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης επανέρχεται μ’ έναν κωμικό μονόλογο. Αυτή τη φορά ερμηνεύει τον «Mnimonimous», που υπογράφουν ο ίδιος μαζί με τους Ντίνο Σπυρόπουλο και Γιώργο Γαλίτη.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Από τις 26 Οκτωβρίου η Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα φιλοξενήσει την «Οδύσσεια» σε σκηνοθεσία του Robert Wilson. Ο σημαντικός καλλιτέχνης εμπνέεται από το έπος του Ομήρου για να δημιουργήσει από την αρχή και εξ ολοκλήρου μία πρωτότυπη παράσταση για το Εθνικό Θέατρο (συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro di Milano).

Από τις 21 Φεβρουαρίου 2013 θα παρουσιαστεί το έργο του του Ευγένιου ο’ Νηλ, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Γάλλος, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργος Κοτανίδης, Χρήστος Λούλης κ.α
Από τις 28 Νοεμβρίου 2012, στο Θέατρο Rex – Σκηνή Κοτοπούλη θα παρουσιαστεί το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε διασκευή και Σκηνοθεσία του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Παίζουν: Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Κουρής, Νάντια Μουρούζη, Ιωάννα Παππά, Εύη Σαουλίδου κ.ά.

Στον ίδιο χώρο από τις 17 Ιανουαρίου 2013 θα παιχτούν «Τα κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού, που υπήρξε η βάση για την ομώνυμη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. Σκηνοθεσία – Σκηνικά – Κίνηση – Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος.

Επίσης το Μάρτιο θ’ ανέβει η «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδου σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου.

Στη Νέα Σκηνή -Νίκος Κούρκουλος θα ανέβει από τις 17 Οκτωβρίου 2012 το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Ο Ορφέας στον Άδη». Σκηνοθετεί η Διευθύντρια του Θεάτρου Neumarkt της Ζυρίχης Barbara Weber. Παίζουν: Νίκος Αλεξίου, Μισέλ Βάλλεϋ, Γιώργος Κοτανίδης, Θέμις Μπαζάκα, Άλκηστις Πουλοπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Λυδία Φωτοπούλου, Μηνάς Χατζησάββας κ.ά

Από τις 20 Δεκεμβρίου 2012, το θρυλικό μυθιστόρημα «Ζ»του Βασίλη Βασιλικού που αναφέρεται στα γεγονότα γύρω από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη την άνοιξη του 1963, παρουσιάζεται πενήντα χρόνια μετά, στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου. Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κότσιφας, Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης κ.ά.

Το καινούργιο έργο «Vitrioli» του Γιάννη Μαυριτσάκη, τοποθετημένο σ’ ένα σύγχρονο πλαίσιο αποκάλυψης, αφηγείται την ιστορία ενός αγοριού που ζει στις παρυφές της πραγματικότητας, συνομιλεί με τις δυνάμεις του χάους, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην διαβρωτική δύναμη της ζωής και την άρνησή της. Σκηνοθετεί ο θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης, τέως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου Οντεόν, που αναλαμβάνει από το 2014 Διευθυντής του Φεστιβάλ της Αβινιόν, Olivier Py. (Έναρξη: 15 Μαρτίου 2013)

Επίσης θα παρουσιαστούν στη Σκηνή Κοτοπούλη τα μονόπρακτα «Ξένος», «Αόρατη Όλγα», του Γιάννη Τσίρου, «Άουστρας ή Η Αγριάδα», της Λένας Κιτσοπούλου.

Ακόμα το Μάρτιο του 2013 θα παρουσιαστεί το έργο «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
Τέλος στο Θέατρο Δραματικής Σχολής θα παρουσιαστεί η «Πενθεσίλεια» του Χάινριχ φον Κλάιστ σε σκηνοθεσία του Ακύλλα Καραζήση

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ… ΠΑΡΕΛΘΟΝ

  • Στο θέατρο ΆΝΕΣΙΣ ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα ερμηνεύσει ξανά ένα ρόλο- σταθμό στην πλούσια καριέρα του, τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκριν στο έργο του Τζεφ Μπάρον «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν». Μαζί του ο Τάσος Ιορδανίδης.
  • Η κωμωδία των Παπαθανασίου-Ρέππα «Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα» παρουσιάζεται και πάλι 16 χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα στο Θέατρο ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131. Πρωταγωνιστούν οι Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ρέππας, Σοφία Μουτίδου, κ.ά.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • Από τις 10 έως τις 23 στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη θα παρουσιαστεί το έργο «Ένας κάποιος παράδεισος», βασισμένο σε κείμενα του Ζαν Ζενέ σε σκηνοθεσία της Βάνα Πεφάνη.
  • Στο ΘΗΣΕΙΟΝ ένα θέατρο για τις Τέχνες θα παιχτεί από τις 13 Οκτωβρίου για λίγες παραστάσεις η παράσταση «Όταν έκλαψε ο Νίτσε» του Ίρβιν Γιάλομ με τους Ακύλλα Καραζήση, Νίκο Χατζόπουλο και Χάρη Φραγκούλη.
  • Στο ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, από τα μέσα Οκτωβρίου, για 15 παραστάσεις θα παρουσιαστεί το έργο «Venison» σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου.
  • Τον Οκτώβριο θα παιχτεί ξανά στο ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ ο «Βόυτσεκ» της Έλλης Παπακωνσταντίνου, μια παράσταση που είδαμε στο Φεστιβάλ Αθηνών. Στη συνέχεια στον ίδιο χώρο η θ’ ανέβει η νέα παραγωγή της ομάδας «ODC». 
  • «Λήθη», στο θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, ο βραβευμένος μονόλογος του Δημήτρη Δημητριάδη  σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου με την Εκάβη Ντούμα.
  • Οι «Απατεώνες και Τζέντλεμεν», το blockbuster της περσινής σεζόν με 40.000 θεατές, επανέρχονται στη σκηνή του ΠΑΛΛΑΣ από τις 20 Σεπτεμβρίου μόνο για 15 παραστάσεις. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης και η Κατερίνα Παπουτσάκη.
  • Στο Baumstrasse θα παιχτεί από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου το έργο του Άντον Τσέχωφ «Οι τρεις αδελφές».
  • Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο η Θεοδώρα Τζήμου ερμηνεύει το μονόλογο του άγγλου συγγραφέα Τιμ Κράουτς «Το χέρι» στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 2Η ΣΕΖΟΝ

  • Το «Ζουβέ Ελβίρα», 7 μαθήματα του Λουί Ζουβέ σε κείμενο της Μπριζίτ Ζακ, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ (από τις 28 Σεπτεμβρίου για ένα μήνα), σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου, με τον ίδιο στο ρόλο του Ζουβέ και την Aurora Marion στο ρόλο της Ελβίρας.
  • Ο «Kαταδικός μου», στο θέατρο ΔΙΑΝΑ, μια παράσταση που συνυπογράφουν η Ελένη Ράντου, η Σάρα Γανωτή και ο Νίκος Σταυρακούδης σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.
  • «Η Κυρά της θάλασσας», του Ερρίκου Ίψεν, στο θέατρο ΔΙΑΧΡΟΝΟ της Μαίρης Βιδάλη επαναλαμβάνεται (από τις 28 Σεπτεμβρίου).
  • «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσσι Ουίλιαμς, στο Θέατρο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.
  • Στο ΘΗΣΕΙΟΝ ένα θέατρο για τις Τέχνες θα συνεχιστεί η εφηβική παράσταση «Ρωμαίος+Ιουλιέττα (teen spirit)» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Νάντιας Φώσκολου.
  • Στο θέατρο ΤΕΧΝΗΣ στη σκηνή της Φρυνίχου θα παρουσιαστεί σε επανάληψη η το έργο «Χαίρε Νύμφη» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΘΒΕ
Με επαναλήψεις των επιτυχημένων παραγωγών του ξεκινάει τη σεζόν το ΚΘΒΕ. Το κοινό της Θεσσαλονίκης θα έχει την ευκαιρία να ξαναδεί την επιθεώρηση «Έλα απόψε… στου Μελά» στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου και κείμενα του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. Επίσης το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μουσική διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου. Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών θα παρουσιαστεί η «Μαντάμ Σουσού» κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, με τη Φωτεινή Μπαξεβάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι νέες παραγωγές του ΚΘΒΕ είναι:
«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κωνσταντίνου.
«Imagine – Ο John Lennon oνειρεύεται», από το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΚΘΒΕ, σε χορογραφία sinequanon.
«Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσσας», του Γιάννη Δαλιανίδη. Το θρυλικό μιούζικαλ της δεκαετίας του ΄70, θα παρουσιαστεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών σε σκηνοθεσία Φώτη Μεταξόπουλου και μουσική Μίμη Πλέσσα.
«Ο γύρος του θανάτου», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη. Η γνωστή υπόθεση Παγκρατίδη, το άλυτο μυστήριο του Δράκου του Σέιχ Σου που συγκλόνισε τη Θεσσαλονίκη.

Στο Νέο Υπερώο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών θα συνεχιστεί ο θεσμός του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» όπου οι συντελεστές του ΚΘΒΕ παρουσιάζουν παραστάσεις και οι θεατές καλούνται να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία διατίθενται σε κοινωνικά ιδρύματα. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστούν τα εξής έργα: «Το κύμα» του Ρον Τζόουνς, σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. «Blasted» της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη. «Τζοκόντα vs Ντα Βίντσι» της Καρίνας Ιωαννίδου, το έργο που κέρδισε το Α΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. «Ο κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b