MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά του Μανόλη Αναγνωστάκη, στο Κάστρο Καβάλας

Από 30 έως 31 Ιουλίου η παράσταση του Μανόλη Αναγνωστάκη με τίτλο “Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά” ανεβαίνει, στο Κάστρο Καβάλας.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ο Μανόλης Αναγνωστάκης υπήρξε ένας σατιρικός λυρικός της διάψευσης (όχι της «ήττας»), ένας  σωματικός ποιητής της πολιτικής πράξης γι’ αυτό σιώπησε όταν γύρω του όλα προέβαλλαν αβάσταχτα νικηφόρα, αβάσταχτα αυτοεπιβεβαιωμένα, αβάσταχτα λαλίστατα.

Ως καμβά της παράστασης «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστιαστικά», προκρίθηκε μια μαγνητοφωνημένη συνομιλία που είχε με τον ποιητή στο σπίτι του στην Πεύκη, το Νοέμβριο του 1992, ο Μισέλ Φάις. Πάνω σ’ αυτό το σπάνιο ηχητικό τεκμήριο δουλέψανε. Δηλαδή, προεκτείνανε και εμπλουτίσανε την αφηγημένη ζωή του με ποίηματά του, πολιτικές και ηθικές σκέψεις του, αλλά και με ήχους, που έχουν το βάρος τους στη συλλογική μνήμη, με σκηνικές χειρονομίες και δράσεις, στην ανάγκη μας να «ακούσουμε» τη σιωπή του και να «αγγίξουμε» τη γυμνότητα της γραφής του.

Μπορεί ένας μανιώδης αναγνώστης του Αναγνωστάκη να κάνει (ή μήπως  αυθυποβάλεται ότι κάνει;) μια ραδιοφωνική εκμπομπή με τίτλο «Είμαι αριστερόχειρ ουσιαστικά»; Πώς ο λυσσασμένος αέρας, οι ιαχές γηπέδου, η βουή διαδηλώσεων κτλ, που παρεμβάλλονται ανάμεσα στον μονόλογο του ποιητή και στα ποιήματά του, διασταυρώνονται με την παρτιτούρα του κειμένου; Μπορεί σε μια ραδιοφωνική εμπομπή επί σκηνής, οι θεατές να μεταμορφώνονται σε ακροατές;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχόλησαν την ομάδα, δηλαδή: τον Μισέλ Φάις (δραματουργική επεξεργασία), την Αλεξία Καλτσίκη (σκηνοθετική επιμέλεια), τον Θανάση Δόβρη (ερμηνεία), τον  Κωστή Κουσουλό (ηχητικός σχεδιασμό), την Εύα Γουλάκου (σκηνογραφική φροντίδα).

Διεύθυνση
Ομονοίας 117, Καβάλα

Τηλέφωνο
2510831388, 2510831358

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Αλεξία Καλτσίκη


Παίζουν: Aλεξία Καλτσίκη, Θανάσης Δόβρης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b