MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Τα κορμιά που θέλουμε”- Σούπερ αθλητές και αθλήτριες γυμνοί στο φακό του ESPN!

Η γυμναστική στην αρχαία Ελλάδα ήταν “γυμνηστική”. Οι αρχαίοι αθλητές αθλούνταν γυμνοί κι από τη ρίζα της λέξης γυμνό προκύπτει και η λέξη “γυμναστική”. Το αθλητικό σώμα είναι ένα σώμα γυμνασμένο, σμιλεμένο όχι από το ναρκισιστικό και ανούσιο body building, αλλά από τις ανάγκες του πρωταθλητισμού σε συγκεκριμένα αθλήματα. Υπήρξε πηγή έμπνευσης για γλύπτες και ζωγράφους από τα αρχαία χρόνια και πλέον εμπνέει και το φωτογραφικό φακό του περιοδικού ESPN!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Στο τεύχος υπό τον τίτλο “The bodies we want”-(Τα Κορμιά Που Θέλουμε), στο αμερικάνικο περιοδικό «ESPN» οι αθλητές και οι αθλήτριες με τα πιο ποθητά κορμιά του 2012 πόζαραν ολόγυμνοι… Άλλωστε τα κορμιά αυτά, πέρα από την σεξουαλική τους αύρα, είναι και πρότυπα γυμναστικής και σωματικού κάλλους. Νους υγιής εν σώματι υγιή έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.

Μεταξύ των Αμερικανών αθλητών και αθλητριών είναι μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα όλων των αθλημάτων, αλλά και ολόκληρη η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών των ΗΠΑ. Εντυπωσιάζει και η γυμνή φωτογραφία μίας αθλήτριας της ομάδας των παραολυμπιακών αγώνων με κομμένα τα κάτω άκρα. Η δυνατή αυτή φωτογραφία του ESPN  συμβολίζει ότι αθλητικό δεν είναι μόνο το αρτιμελές σώμα και ότι το να είσαι πρωταθλητής είναι πάνω από όλα θέμα ψυχής!

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b