MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Κακή” απομίμηση των δικών μας πολιτικών ο Ισπανός πρωθυπουργός!

Η Ελλάδα δεν είναι ή δεν πρέπει να γίνει Αλβανία, Ουγκάντα, Γκάνα, Αιθιοπία, Νιγηρία κτλ. Πόσες φορές δεν το έχετε ακούσει αυτό από Έλληνες πολιτικούς; Το νόημα είναι ότι η χώρα μας- χάρη στις προσπάθειες τους είναι μία χώρα του πολιτισμένου κόσμου, που διαχωρίζεται από χώρες που στην ελληνική κοινή γνώμη θεωρούνται υπανάπτυκτες. Ή λένε ότι αν έρθουν οι πολιτικοί τους αντίπαλοι στην εξουσία, θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και στην Ισπανία. Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, έστειλε στον υπουργό Οικονομικών της χώρας SMS στο οποίο του έγραφε: “Να αντισταθείς, η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα.”

Το Twitter του Ισπανού πρωθυπουργού δέχθηκε πλήθος ειρωνικών σχολίων από εύλογα προσβεβλημένους πολίτες της Ουγκάντα.

“Εμάς δεν χρειάζεται να μας σώσουν, ούτε πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από το ΔΝΤ” έγραψε στο twitter ο Σαντιάγκο Χιμένεθ που εργάζεται στην πρεσβεία της Ουγκάντας στη Μαδρίτη.

“Αγαπητέ Ραχόι έχεις δίκιο. Η Ισπανία δεν είναι Ουγκάντα. Το ΑΕΠ της Ισπανίας μειώνεται, το ΑΕΠ της Ουγκάντας αυξάνεται με ρυθμό 5,2%” ήταν το μήνυμα ενός άλλου χρήστη της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δέχθηκε πυρά και από το εσωτερικό της χώρας του. Την υπόθεση έβγαλε στην επιφάνεια η εφημερίδα El Mundo. Πάντως, πρόκειται για μήνυμα και όχι για δημόσια δήλωση. Σε αυτό το πράγμα οι δικοί μας πολιτικοί είναι πιο προχωρημένοι. Τα λένε χύμα, μπροστά σε κάμερες, χωρίς να λογαριάζουν τις αντιδράσεις από το εξωτετικό. Αν αισθανθούν ότι έτσι θα κερδίσουν λίγα δευτερόλεπτα δημοσιότητας, μπορούν να προσβάλλουν λαούς και χώρες, χωρίς καμία αίσθηση τακτ.

Και δεν το κάνουν μόνο οι πολιτικοί, αλλά και οι δημοσιογράφοι. Επίσης, οι καταλήξεις τύπου Ελλαδιστάν, κρύβουν επίσης ανάλογο ρατσιστικό ή υποτιμητικό περιεχόμενο για άλλες χώρες. Και στο κάτω- κάτω, η Ελλάδα, με τα χάλια που έχει σήμερα, δεν είναι και για να υποτιμά κανέναν.

Γιώργος Σμυρνής


Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b