MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φωτογραφικά workshops στη Σχολή Όραμα, από κορυφαίους καλλιτέχνες

Τρία πολύ ενδιαφέροντα φωτογραφικά workshops διοργανώνει η Σχολή Όραμα, μεταξύ των οποίων και ένα με τον σπουδαίο Άγγλο φωτογράφο David Gibson. Επίσης τα workshops “Fashion On Location” και “Ταξιδιωτική Φωτογραφία–Χανιά”.

Monopoli Team

Αναλυτικά τα σεμινάρια:

1. Φωτογραφία Δρόμου – Εισηγητής: David Gibson

Η φωτογραφική περιπλάνηση και αναζήτηση περιμένοντας το απροσδόκητο. Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου περιλαμβάνει ένα ιστορικό αφιέρωμα στη φωτογραφία δρόμου με ανάλυση των μηνυμάτων και της αισθητικής των εικόνων. Στη συνέχεια ο εισηγητής θα παρουσιάσει ολοκληρωμένες δουλειές του, που καλύπτουν 25 χρόνια δράσης, θα αναθέσει εργασίες και θα προετοιμάσει τους μαθητές για τις λήψεις της επόμενης μέρας. Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στους δρόμους της Αθήνας με τον εισηγητή μαζί τους να συμβουλεύει και να ενθαρρύνει. Τα συμπεράσματα, τα αποτελέσματα και η καλλιτεχνική προσέγγιση των φωτογραφιών με ανάλυση και κριτική σε βάθος ολοκληρώνουν την τρίτη μέρα. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες έμπνευση, να διδάξει το ήθος και το νόημα της φωτογραφίας δρόμου. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την αποφασιστική στιγμή στη λήψη!

Σημείωση: Οι διαλέξεις θα γίνουν στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://workshops.oramastudies.gr/streetphotography/

Διάρκεια: 3 μέρες

Ημερομηνίες:

Παρασκευή 11 Μαΐου 18.00 μμ – 22.00 μμ

Σάββατο 12 Μαΐου 10.00 πμ

Κυριακή 13 Μαΐου 17.00 μμ– 20.00 μμ

Κόστος: 330€, δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εγγραφές: έως Παρακευή 4 Μαΐου

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

2. Fashion On Location – Εισηγήτρια: Νάντια Παπανικολάου

Το σεμινάριο επικεντρώνεται στη πρακτική εφαρμογή της προσωπικής προσέγγισης στην φωτογραφία μόδας σε εξωτερικό χώρο, συνδυάζοντας φυσικό και τεχνητό φωτισμό. Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν με μοντέλα, make up artists & fashion stylists μαθαίνοντας να εστιάζουν δημιουργικά στη λύση των προβλημάτων που προκύπτουν. Την πρώτη μέρα του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν οι λήψεις και η παρουσίαση του εισηγητή, ενώ τη δεύτερη οι μαθητές θα δείξουν και θα συζητήσουν τις επιλεγμένες εικόνες της πρώτης μέρας. Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη φωτογραφία μόδας σε εξωτερικό χώρο και διαθέτουν φωτογραφική μηχανή DSLR.

Διάρκεια: 2 μέρες

Ημερομηνίες: Σάββατο 26 Μαΐου 11.00 πμ – 17.00 μμ

Κυριακή 27 Μαΐου 17.00 μμ – 20.00 μμ

Κόστος: 180€, δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

Εγγραφές: έως Παρασκευή 23 Μαΐου,

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

H τεχνική υποστήριξη στο workshop FASHION ON LOCATION, είναι προσφορά της εταιρείας AGOPIAN PROFOT.

 

3. Ταξιδιωτική Φωτογραφία στα Χανιά – Εισηγητές: Γιάννης Ριζομάρκος, Φραντζέσκος Καραγιαννόπουλος

Πώς η εμπειρία ενός ταξιδιού μεταφράζεται σε εικόνα. Στο σεμινάριο οι μαθητές καλούνται να εξερευνήσουν τις ιδέες και την αισθητική τους στην πόλη των Χανίων. Με παρουσιάσεις, αναθέσεις εργασιών και συζητήσεις, καλύπτονται ζητήματα που αφορούν στην τεχνική και τον εξοπλισμό, ενώ δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικής ματιάς που θα καταγράψει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του τόπου. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους διαθέτουν φωτογραφική μηχανή DSLR και γνωρίζουν τον χειρισμό της.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://workshops.oramastudies.gr/travelphotography/

Διάρκεια: 2 μέρες (απαιτούνται τέσσερις)

Ημερομηνίες: Αναχώρηση Πέμπτη 31 Μαΐου, επιστροφή Τρίτη 5 Ιουνίου (Δευτέρα 4 Ιουνίου Αγ. Πνεύματος)

Κόστος: 360€ σε δίκλινο δωμάτιο 340€ σε τρίκλινο δωμάτιο, 310€ σε τετράκλινο δωμάτιο. Δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

Εγγραφές: μέχρι Παρασκευή 4 Μαΐου

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Περιλαμβάνονται: Τα εισιτήρια, 3 διανυκτερεύσεις στην πανσιόν Τερέζα στο παλιό Ενετικό λιμάνι και η παρακολούθηση του σεμιναρίου.

 

ΟΡΑΜΑ: Κομοτηνής 10, Αμπελόκηποι, 210 7701709

Το «Όραμα» ιδρύθηκε το 2007 από τον Φραντζέσκο Καραγιαννόπουλο και τον Γιάννη Ριζομάρκο στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και των εικαστικών τεχνών, αγγίζοντας δημιουργικά και την επαγγελματική εκπαίδευση. Αποτελεί τον κοινό τόπο συνάντησης των σπουδαστών που φοιτούν στο τριετές πρόγραμμα σπουδών της σχολής.

Βασικός στόχος είναι η περιήγηση στον κόσμο των τεχνών, μέσα από ένα ταξίδι διερεύνησης της προσωπικής αισθητικής και της δημιουργικής έκφρασης. Με την παρακολούθηση εβδομαδιαίων διαλέξεων, οι σπουδαστές έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν στις τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις των εικαστικών τεχνών, αλλά και να καλλιεργήσουν το κριτήριο εκείνο που τους επιτρέπει να προσεγγίζουν τον κόσμο γύρω τους με μια πιο καλλιτεχνική ματιά.

Εισηγητής: David Gibson

 

Η φωτογραφική περιπλάνηση και αναζήτηση περιμένοντας το απροσδόκητο. Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου περιλαμβάνει ένα ιστορικό αφιέρωμα στη φωτογραφία δρόμου με ανάλυση των μηνυμάτων και της αισθητικής των εικόνων. Στη συνέχεια ο εισηγητής θα παρουσιάσει ολοκληρωμένες δουλειές του που καλύπτουν 25 χρόνια δράσης, θα αναθέσει εργασίες και θα προετοιμάσει τους μαθητές για τις λήψεις της επόμενης μέρας. Τη δεύτερη μέρα οι συμμετέχοντες θα φωτογραφίσουν στους δρόμους της Αθήνας με τον εισηγητή μαζί τους να συμβουλεύει και να ενθαρρύνει. Τα συμπεράσματα, τα αποτελέσματα και η καλλιτεχνική προσέγγιση των φωτογραφιών με ανάλυση και κριτική σε βάθος ολοκληρώνουν την τρίτη μέρα. Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες έμπνευση, να διδάξει το ήθος και το νόημα της φωτογραφίας δρόμου. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την αποφασιστική στιγμή στη λήψη!

Σημείωση:Οι διαλέξεις θα γίνουν στα αγγλικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω Link: http://workshops.oramastudies.gr/streetphotography/

 

 

Διάρκεια: 3 μέρες

Ημερομηνίες:

Παρασκευή 11 Μαΐου 18.00 μμ – 22.00 μμ

Σάββατο 12 Μαΐου 10.00 πμ

Κυριακή 13 Μαΐου 17.00 μμ– 20.00 μμ

Κόστος: 330€, δεν συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εγγραφές: έως Παρακευή 4 Μαίου,

περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Περισσότερα από Εικαστικά