MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Το Παρτάλι στο Τριανόν

Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Θεόδωρου Γρηγοριάδη που ερμήνευσε πέρσι στο Φεστιβάλ Αθηνών ο Χρήστος Στέργιογλου παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του σινεθεάτρου Τριανόν, σε σκηνοθεσία Στέλιου Κρασανάκη.

author-image Μαίρη Ρετσίνα

Ένας άνδρας που έμαθε να κυκλοφορεί με γυναικεία ρούχα και να επιβιώνει μετουσιώνοντας τη τραυματική ζωή του σε θεαματική σκηνική performance είναι το Παρτάλι, το κεντρικό πρόσωπο στον μονόλογο του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που ερμηνεύει ο Χρήστος Στέργιογλου. Με την τριπλή ιδιότητά του -σκηνοθέτης, ψυχίατρος, δραματοθεραπευτής- ο Στέλιος Κρασανάκης έχει και στο παρελθόν συναντηθεί με πρόσωπα αποκλίνοντα, που ανοίγουν ένα παράθυρο στον ατομικό και τον συλλογικό ψυχισμό.

Παρτάλι σημαίνει το παλιό ρούχο, όπως η ζωή του ήρωα που έλκει τα τραύματα του από την εποχή της κατοχής της Βορείου Ελλάδας από τους Βούλγαρους. Στο Παρτάλι, μεταμφίεση, παρενδυσία και κοινωνικό περιβάλλον συνθέτουν ένα σχόλιο για τη διαμόρφωση της σεξουαλικής ταυτότητας και παράλληλα για την υβριδοποίηση της ταυτότητας του Νεοέλληνα, σε μια παράσταση όπου η προσωπική ιστορία συμπλέκεται με την εθνική ιστορία.

Συντελεστές:
Κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Σκηνοθεσία video: Χρήστος Δήμας
Ηχητικός σχεδιασμός: Σπύρος Αραβοσιτάς
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπέννετ

Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα, http://www.trianon.grτηλέφωνο: 2108222702


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θεόδωρος Γρηγοριάδης
Σκηνοθεσία: Στέλιος Κρασανάκης


Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b