MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ο ξένος του Καμύ

Το αντιθέατρο Μαρίας Ξενουδάκη παρουσιάζει από τις αρχές Φεβρουαρίου έως το τέλος Απριλίου τον «ξένο» του Αλμπέρ Καμύ, σε μετάφραση της Λίλας Παπαδούλη-Γκινάκα, θεατρική διασκευή του Γιώργου Λιβανού και σκηνοθεσία της Μαρίας Ξενουδάκη.

Μαρίνα Πυλαρινού

O Ξένος: «είναι η ιστορία ενός ανθρώπου που, δίχως τίποτα το ηρωικό στη συμπεριφορά του, δέχεται να πεθάνει για την αλήθεια. Ένιωσα εξάλλου την ανάγκη να πω, κι ας μοιάζει παράδοξο, πως προσπάθησα ν’ αποδώσω με τον ήρωά μου το μόνο Χριστό που μας αξίζει. Είναι φανερό λοιπόν, μετά τις εξηγήσεις μου, ότι το είπα χωρίς πρόθεση βλασφημίας, απλώς και μόνο με την κάπως ειρωνική τρυφερότητα που δικαιούται να νιώθει ένας καλλιτέχνης για τα πρόσωπα που δημιουργεί».
Αλμπέρ Καμύ, 1954

O Aλμπέρ Kαμύ γεννήθηκε το 1913 στο Μοντοβί της Αλγερίας από Γάλλους γονείς. Ζει τα παιδικά του χρόνια μέσα στην απόλυτη φτώχια, με τον πατέρα του νεκρό στον πόλεμο και τη μητέρα του να ξενοδουλεύει. Τελειώνει το λύκειο με υποτροφία και συνεχίζει τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή του Αλγερίου. Το 1934 γίνεται μέλος του Κομουνιστικού Κόμματος αλλά διαγράφεται ένα χρόνο μετά. Το 1937 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Η καλή και η ανάποδη.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:Μαρία Ξενουδάκη
Μετάφραση: Λίλα Παπαδούλη – Γκινάκα
Θεατρική διασκευή: Γιώργος Λιβανός
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλμπέρ Καμύ
Σκηνοθεσία: Μαρία Ξενουδάκη


Παίζουν: Μαρία Ξενουδάκη, Μανώλης Κονταξάκης.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b