MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κοπέλα ή γκόμενα;

Πολύ κόσμο φαίνεται ότι τον απασχολεί ένα ζήτημα λεπτών εννοιολογικών αποχρώσεων και συναισθημάτων για τις σχέσεις των δύο φύλων- αυτό της διαφοράς ανάμεσα στην “κοπέλα” και στην “γκόμενα”.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν γίνει επί του θέματος, που καταλήγουν σε τσακωμούς, κυρίως ανάμεσα σε άντρες, που προσπαθούν να απολογηθούν σε ενοχλημένες “φεμινίστριες”, γιατί μια σύντροφό τους τη λένε γκόμενα τους – και όχι κοπέλα τους.
Όπως λένε, θα την πουν “κοπέλα τους” όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και επέλθει το ψυχολογικό δέσιμο. Μέχρι τότε, τη λένε γκόμενά τους, γιατί είναι μαζί μόνο για το σεξ.

Αυτό ενοχλεί τις γυναίκες. Διότι, όπως λένε τουλάχιστον, θεωρούν αναγκαίο το συναισθηματικό δέσιμο. Επομένως, στο ερώτημα, “κοπέλα μου” ή “γκόμενά μου” οι γυναίκες θέλουν το πρώτο, το οποίο θεωρούν πιο τιμητικό.

Η συζήτηση συνήθως εξαντλείται στην μία όψη του νομίσματος. Αν, όμως, βγάλεις το “μου” από την εξίσωση, το πράγμα αλλάζει τελείως!  Π.χ. αν κάποιοι στο δρόμο δουν μια γυναίκα και πουν “ρε, κοίτα μια γκόμενα” ή “ρε, κοίτα μια κοπέλα”, τι από τα δύο θα προτιμούσε αυτή; Η λογική λέει ότι θα προτιμούσε να λέγανε “κοίτα μια γκόμενα”, διότι αναγνωρίζει το σεξ απίλ της και όλες θέλουν να αισθάνονται ωραίες και ποθητές.

Επομένως, στο… μέγα δίλημμα- τόσο για το γυναικείο, όσο και για το αντρικό μυαλό- “κοπέλα” ή “γκόμενα”, ένα “μου” κάνει όλη τη διαφορά.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b