MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ευανθία Ρεμπούτσικα: “Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι το αηδόνι της Ανατολής!”

Στην προσωπική τους γνωριμία, η οποία συνδυάζεται με αμοιβαία εκτίμηση, στάθηκαν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Ευανθία Ρεμπούτσικα στη συνέντευξη τύπου για την παράσταση τους “Μπαχάρι Κανέλα και Γιορτή” που ξεκινά από τις 16 Δεκεμβρίου στο θέατρο Παλλάς.Γιώργος Σμυρνής

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τόνισε ότι αφορμή για τη μουσική τους σύμπραξη ήταν η Πολίτικη Κουζίνα, ταινία στην οποία το soundtrack έγραψε η Ευ. Ρεμπούτσικα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην αιθέρια και συγκινητική ατμόσφαιρα που μεταδίδουν οι μελωδίες τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι μουσικές της Ρεμπούτσικα θυμίζουν κάτι πολύ οικείο, σαν Κυριακή μεσημέρι, στο σπίτι της μαμάς, το γεμάτο με μυρωδιές.

Σχετικά με την παράσταση, ο τίτλος της παράστασης είναι εμπνευσμένος από ένα τραγούδι της Πολίτικης κουζίνας. Όπως είπε η κ. Πρωτοψάλτη, ο τίτλος του τραγουδιού ήταν “Μπαχάρι, κανέλα και φιλί”, αλλά το έκαναν “Μπαχάρι, κανέλα και γιορτή”, για να ξορκίσουν το κακό, με μία Χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολλά συναισθήματα!

Από την πλευρά της, η κ. Ρεμπούτσικα στάθηκε πολύ στην αξία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την οποία χαρακτήρισε κορυφαία εν ζωή τραγουδίστρια. Τόνισε ότι η παράσταση της Α. Πρωτοψάλτη με τον Μάριο Φραγκούλη την είχε συγκινήσει πάρα πολύ. Κι αυτή αποτέλεσε στην ουσία την αιτία της σύμπραξης των δύο. Και προσθέτει: “εκεί που έψαχνα να βρω εκτός Ελλάδος το αηδόνι της Ανατολής, το βρήκα μπροστά μου να μου κελαηδάει.” Συμπλήρωσε ακόμα πως η φωνή της Πρωτοψάλτη έχει χαρακτηριστικά του παλιού καλού κόσμου. Και φωτίζει τέτοιου είδους μελωδίες (του 50 και του 60) με έναν σύγχρονο δυναμισμό.

Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και ο Μανόλης Παντελιδάκης, ο υπεύθυνος για τα σκηνικά της παράστασης, ο οποίος έκανε και τα υπέροχα σκηνικά στην παράσταση “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης” του Γιάννη Κακλέα. Ο κ. Παντελιδάκης στάθηκε στην μακρόχρονη γνωριμία του με τις δύο μουσικούς και στην εκτίμηση που νιώθει γι’ αυτές. Ευχήθηκε, επίσης, η φράση “θα βάλουμε φωτιά στην πλατεία” να παραμείνει μόνο στο επίπεδο της μεταφοράς, στους επικίνδυνους καιρούς που ζούμε σήμερα.

ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ: Από τις 16 Δεκεμβρίου στο Παλλάς

Τιμές εισιτηριων: 60€, 55€, 50€, 45€, 40€, 35€, 25€, 20€
Παραστάσεις: 16, 17, 18, 22, 23, 26, 27, 28, 29, 30 Δεκεμβρίου 2011
Ώρα Έναρξης: 21.00

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b