MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διογένης Δασκάλου: “Πρέπει να καταστραφούμε, για να σωθούμε”

Ο Διογένης Δασκάλου είναι ένας πολύπλευρος περφόρμερ, κωμικός και μουσικός και ιδρυτής του σχήματος MONIE MONIE CONNIENTE. Οι παραστάσεις του εμπεριέχουν τη μουσική διασκέδασης και ένα τρελό STANDUP χειμαρρώδους γέλιου, εικαστικών μεταμφιέσεων, αυτοσχεδιασμού και χορού. Παράλληλα, γράφει την άποψη του για πράγματα σε διάφορα έντυπα, ενώ έχει δική του εκπομπή στο ραδιοσταθμό ΡΑΔΙΟΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συνέντευξη στον Γιώργο Σμυρνή

author-image Γιώργος Σμυρνής

Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1965. Στα εννιά του χρόνια ξεκίνησε σαξόφωνο στη Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών και μαθήματα θεωρίας στο Ωδείο της πόλης. Σε ηλικία 16 ετών πέρασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία 18 ετών πρώτευσε στις εξετάσεις της Φιλαρμονικής του Στρατού. Παρακολούθησε μαθήματα διαφόρων οργάνων, ενώ εργαζόταν ως session μουσικός σε δισκογραφικές παραγωγές. Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη το 1988.Το 1994, ο Διογένης Δασκάλου, δημιουργεί τους MONIE MONIE CONNIENTE.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο CLUB του ΜΥΛΟΥ ο Διογένης Δασκάλου εμφανίζεται live για να βροντοφωνάξει “ΟΧΙ” και να μας δείξει “πως όλα τα μπορεί όταν του λέν’ πως δεν μπορεί!” και να μας πείσει κι εμάς να κάνουμε το ίδιο. Με την ευκαιρία αυτής του της εμφάνισης, ο πολυσχιδής performer μας παραχώρησε συνέντευξη, όπου μας μίλησε για την οικονομική κρίση, για να παραδεχθεί ότι η κωμωδία, όπως και η μετανάστευση είναι από τους ευνοημένους της παρούσας κατάστασης. Παράλληλα, κάνει λόγο για την ουτοπία και τα σχέδια επιβίωσης που κάνει μαζί με τους συνανθρώπους του.

Μιλήστε μας για το project σας στο Μύλος Club.
Όλα τα μπορώ όταν μου λεν’ πως δεν μπορώ. Αυτό είναι το project της επετειακής αυτής μοναδικής εμφάνισης του «ΟΧΙ».

– Εκτός από περφόρμερ έχετε υπάρξει και δημοσιογράφος. Υπάρχουν κοινά σημεία στα δύο επαγγέλματα;
Με το συμπάθιο, αλλά όχι. Δεν είχα ποτέ καμία σχέση με το δημοσιογραφικό λειτούργημα, πόσο μάλλον επάγγελμα. Τυχαίνει να γράφω σε κάποια έντυπα κι αυτό όποτε μου το ζητήσουν. Τόσο απλά. Δεν θεωρώ ότι μοιάζουν οι δύο αυτές ταυτότητες επαγγελματικώς. Αν αναφέρεστε στο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, εκεί απλώς μπορείτε να μ’ ακούσετε καθημερινώς στους 94,5 στις 11-12 το πρωί με την εκπομπή “HAPPYLAND”, αλλά σαφώς με την ιδιότητα του Διογένη Δασκάλου και μόνο!

– Σε μια συνέντευξη σας δηλώνετε για τους λόγους που αδιαφορείτε για την τηλεόραση “μʼ αρέσει να μην αλλάζω φίλους, γεύσεις, γυναίκες, διαδρομές και καθημερινές συνήθειες επειδή κάτι ψιθυρίζει κάποιο φάντασμα στο βάθος.” Ποιο είναι αυτό το φάντασμα;
Η ουτοπία, που την αναγνωρίζω στο πρόσωπο όλων αυτών που μας επιλέγουν για τη διασκέδασή τους και την ψυχαγωγία τους, όλοι αυτοί που έρχονται στις παραστάσεις μας όλα αυτά τα χρόνια από το 1994.

– Η οικονομική κρίση κάνει καλό ή κακό στην κωμωδία; Μήπως είναι το μόνο είδος που ευνοείται από τις κρίσεις;
Αν εξαιρέσουμε την απάτη, την τοκογλυφία και μερικά ακόμη ίσως και ναι, η κωμωδία είναι ένα από τα είδη που ευνοεί η κρίση. Μην ξεχνάμε όμως και τη μετανάστευση.

– Υπήρξε κάποια είδηση ή κατάσταση που σας ενέπνευσε ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό για τις παραστάσεις σας; 
Ακόμα κι αυτή τη στιγμή που τα λέμε επηρεάζομαι απ’ τις καταστάσεις και τις ειδήσεις που τρέχουν. Στο CLUB του ΜΥΛΟΥ θα προσπαθήσουμε να βρούμε τελικά «ποιος φταίει;» πιστεύοντας ότι αυτή τη φορά θα χρειαστούν λιγότερα από 400 χρόνια για να βγούμε απ’ το νέο μας σκοτεινό τούνελ. Το ρεζουμέ πάντως είναι ίσως το σκεπτικό του μεγάλου δασκάλου OSHO που θα ‘ταν το νέο μανιφέστο του Σοσιαλισμού και της Ε.Ε. «Πρέπει να καταστραφούμε για να σωθούμε»

-Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
Να επιβιώσω. Μ’ αρέσει να κάνω κοινά σχέδια με τους συνανθρώπους μου.

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο o Διογένης Δασκάλου εμφανίζεται live στο Club του Μυλου. ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b