MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

The dj wears Prada – Όταν τα μοντέλα “την ακούνε”…

…την μουσική που παίζει στα fashion shows, παίρνουν ρυθμό για να κάνουν τη στροφούλα τους στην πασαρέλα, που έλεγαν και οι Right Said Fred. “Στήσαμε αφτί” στα catwalks των μεγαλύτερων εβδομάδων μόδας για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2012, και ανθολογούμε τα -κατά τη γνώμη μας- πιο ενδιαφέροντα, εθιστικά ή “φευγάτα” μουσικά κομμάτια που «έφτιαξαν ατμόσφαιρα» στις επιδείξεις, έδωσαν ρυθμό στα μοντέλα και θα ακουστούν πολύ σε “ψαγμένα” ραδιόφωνα, διαφημίσεις, ακόμα και σε δημοφιλή τηλεοπτικά σήριαλ.από την Αργυρώ Σταυρίδη(Photo: από το fashion event “Madwalk”)

Monopoli Team

Ήρκεσε κάποτε μία απλή δήλωση της Kate Moss, ότι είχε “πορωθεί” με ένα τραγούδι με τίτλο “Caught Out There” (με το πασίγνωστο ξέσπασμα-κραυγή “I hate you so much right now”) για να γίνει γνωστή η Kelis. Και πόσοι θα είχαν ασχοληθεί με τους Babyshambles αν η Kate δεν τα έφτιαχνε με τον Pete Doherty;

Άραγε οι Foster The People φαντάζονταν το hype που θα αποκτούσε το τραγούδι τους “Pumped Up Kicks”, το οποίο το blog του περιοδικού Nylon χρησιμοποίησε ως “χαλί” σε βίντεο με στιγμιότυπα από το fashion show της Anna Sui το 2010, κάνοντας το κομμάτι ευρέως γνωστό; Αποτέλεσμα, αρχικά να ακούγεται ως αγαπημένο σε blogs και σε indie ραδιόφωνα και στη συνέχεια να το βλέπουμε να ποστάρεται σωρηδόν ακόμα και από τους πιο mainstream facebookers…

Και σήμερα, οι δημιουργοί του Gossip Girl «καραδοκούν» στα front rows όχι μόνο για να ντύσουν με την τελευταία λέξη της μόδας την Blair και την Serena, αλλά και για να επενδύσουν μουσικά το σήριαλ με κομμάτια που επέλεξαν οι οίκοι μόδας για τις επιδείξεις τους.

Ο κόσμος της μόδας, λοιπόν, δεν καθορίζει μόνο ενδυματολογικά trends. Μπορεί επίσης να αναδείξει μοντέλα και εκκολαπτόμενους celebrities, να είναι εικαστικά πρωτοπόρος, ακόμα και να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό ή να επαναφέρει στο προσκήνιο ένα συγκρότημα ή ένα τραγούδι, επειδή ακούστηκαν σε κάποια επίδειξη. Μοιραζόμαστε λοιπόν μαζί σας ένα οπτικοακουστικό mixtape γεμάτο στυλ, με τις μουσικές προτιμήσεις μας απ’ ό,τι ακούστηκε στις μεγαλύτερες εβδομάδες μόδας για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2012:

Monique Lhuillier: “Terrible Angels”, Charlotte Gainsbourg:
Η πολυτάλαντη προσωπικότητα της Charlotte Gainsbourg, καρπού του «μυθικού» έρωτα μεταξύ της Jane Birkin και του Serge Gainsbourg, έλαμψε και στο show της Monique Lhuillier, στο οποίο προσέδωσε ηλεκτρονική αισθαντικότητα με το “Terrible Angels”:

0:45:

<

Prabal Gurung: “Video Games” – Lana Del Rey, “Flower” – Liz Phair
Η κολεξιόν του Prabal Gurung είναι αιθέρια και feminine όπως το τραγούδι “Video Games” της Lana Del Rey, αλλά και μοντέρνα και τολμηρή, όπως το “Flower” της Liz Phair (οι στίχοι του θα μπορούσαν να είναι η ακομπλεξάριστη, ειλικρινής θηλυκή απάντηση στην κακόγουστη χυδαιότητα μέρους της «ανδρικής» hip hop). Το “Video Games” συμπεριέλαβε στο σόου του και ο Emilio de la Morena.

Song Jung Wan: “Ritual Union” – Little Dragon
Η Κορεάτισσα Song Jung Wan βρίσκει το ιδανικό soundtrack στην funky soul των Little Dragon (οι οποίοι έχουν συνεργαστεί με τους Gorillaz), με το “Ritual Union”. Τσεκάρετε επίσης το εξαιρετικό remix από την Maya Jane Cole:

03:29:

Acne: “In the grace of your love” – The Rapture
Οι γεωμετρικές φόρμες της Acne συναντούν το «εξημερωμένο» punk (κι ας μας συγχωρήσουν για τον χαρακτηρισμό τα απανταχού «πανκιά») των Rapture, με το “In the grace of your love”:

Derek Lam: “Forget It” – Blood Orange, “Walk The River”- Guillemots
Ο Derek Lam δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον rookie της δισκογραφίας, με την επωνυμία Blood Orange (κατά κόσμον Devonté Hynes), και στο κομμάτι του, “Forget It” (από το μουσικό αυτό «σανγκουίνι», «στύψτε» επίσης το sexy & twisted “Can we go inside now”). Ο Hynes, μάλιστα, είναι fashion consultant στην Rocawear, ιδιοκτησίας Jay-Z. Όσο για το “Walk the river” των Guillemots, θα συγκίνησε ακόμα και την “σιδηρά” Anna Wintour, που παρακολούθησε το show.

Lela Rose: “Go Outside” – Cults, “Pumped Up Kicks” – Foster The People
Η άκρως θηλυκή συλλογή της Lela Rose “ταξιδεύει” το μυαλό με τη βοήθεια του «χαβανέζικου» ήχου του “Go Outside” των Cults. Στο φινάλε του show ακούστηκε το “Pumped Up Kicks” των Foster The People, στο οποίο αναφερθήκαμε στην αρχή:

08:07:

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b