MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γραμματόσημα από το… διάστημα!

Ο αστροναύτης της NASA Dr. James Newman εγκαινιάζει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου έκθεση της Αστροφιλοτελικής Συλλογής Διονυσάτου στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Monopoli Team

Η Αστροφιλοτελική Συλλογή Κλέωνος και Αθανασίας Διονυσάτου είναι μια λαμπρή συλλογή που παρακολουθεί βήμα προς βήμα και για 50 ολόκληρα χρόνια (από το 1957 έως και το 2007) ένα σημαντικό κομμάτι της παγκόσμιας προσπάθειας για την κατάκτηση του Διαστήματος.

Δέκα χιλιάδες τεμάχια αστροφιλοτελικού υλικού και ανάμεσά τους γραμματόσημα φεγιέ, αλλά και γραμματόσημα χρυσά, πλατινένια ή ασημένια, γραμματόσημα με ολογράμματα, απλοί ταχυδρομημένοι φάκελοι, φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας (Φ.Π.Η.Κ.), αναμνηστικές εκδόσεις και κυρίως υλικό από εκατοντάδες χώρες από κάθε γωνιά του πλανήτη, -πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν πια στον παγκόσμιο χάρτη, γραμματόσημα και φάκελοι που σε ορισμένες περιπτώσεις φέρουν την υπογραφή Αστροναυτών όπως ο Νηλ Άρμστρονγκ και ο Γιούρι Γκαγκάριν, και βέβαια περισσότερα από 37 βραβεία που αποκτήθηκαν μετά από την συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, δεκάδες τιμητικές διακρίσεις και έπαινοι, χιλιάδες ώρες αφοσίωσης και αμέτρητη αγάπη του συλλέκτη και δημιουργού, απαρτίζουν μία από τις πλέον ολοκληρωμένες σε παγκόσμιο επίπεδο Αστροφιλοτελικές Συλλογές, αυτή του Κλέωνα και Αθανασίας Διονυσάτου, συλλογή που δωρίστηκε και θα στεγάζεται μόνιμα από τον Σεπτέμβριο 2011 στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Αστροναύτη της NASA  Dr. James Newman το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου 2011.

H πρώτη περιοδική έκθεση μέρους της Αστροφιλοτελικής Συλλογής Κλέωνος και Αθανασίας Διονυσάτου θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου από 19-30 Σεπτεμβρίου 2011 και το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται καθημερινά από 10:00 έως  20:00.

Περισσότερα από Εικαστικά