MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η σπατάλη της σπατάλης! -Φούρνοι 75 χιλιάδων ευρώ στο προεδρικό αεροπλάνο του Σαρκοζί

Γκρινιάζουμε στην Ελλάδα για τις σπατάλες των δικών μας πολιτικών, αλλά στη Γαλλία τα πράγματα είναι χειρότερα!

author-image Γιώργος Σμυρνής

Η ανάγκη να τρώνε ζεστά κρουασάν ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η εγκυμονούσα σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι όταν κάνουν κάποιο ταξίδι με το προεδρικό αεροπλάνο, είναι υπεράνω οποιουδήποτε κόστους. Γι’ αυτό και η εγκατάσταση δύο υπερσύγχρονων ηλεκτρικών φούρνων συνολικής αξίας 75.000 ευρώ στο καινούργιο προεδρικό αεροπλάνο!

Το Airbus A330 κόστισε συνολικά στον Γάλλο φορολογούμενο 175,5 εκατομμυρίων ευρώ και διαθέτει κρεβατοκάμαρα με διπλό κρεβάτι και μηχανή Nespresso. Σε πρόσφατη ανακαίνισή του, η Κάρλα Μπρούνι φρόντισε για την εγκατάσταση ενός σύγχρονου μουσικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός DVD player.

Άλλες πολυτέλειες στο Air Sarko One, όπως αποκαλείται από τον γαλλικό τύπο το υπερπολυτελές αεροσκάφος, είναι τα ηλεκτρικά στόρια που τοποθετήθηκαν στην καμπίνα και η ειδική πόρτα ασφαλείας στην είσοδο του γραφείου του που κόστισαν 1.141.000 ευρώ το καθένα.

Δημόσιες αναφορές εξόδων έδειξαν ότι το προεδρικό ζευγάρι χρησιμοποιούσε τα χρήματα των φορολογουμένων, για να πληρώσει πρόστιμα για καθυστερήσεις πληρωμών των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ωστόσο, οι δυο τους δεν επηρεάζονται από τις επικρίσεις και ζουν τη μεγάλη ζωή, τώρα την περίοδο των διακοπών, που ο Πρόεδρος έχει την ευκαιρία να “ξεφύγει” λίγο από τις μεγάλες σκοτούρες της πολιτικής και να απολαύσει λίγη καλοκαιρινή ραστώνη! Νικολά και Κάρλα θα συνεχίσουν απτόητοι τις διακοπές ολόκληρο τον Αύγουστο σε κάποιο θέρετρο ταιριαστό στο life style μεγιστάνων.

Γιώργος Σμυρνής

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b